Αντιδρούν οι άνδρες των ΜΑΤ στην τοποθέτηση διακριτικών αριθμών στα κράνη τους

27.8.11

 Αντιγράφω από την Καθημερινή:

Αντίθετα, στο κενό έπεσε νέα πρωτοβουλία στελεχών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να τοποθετηθούν διακριτικά (αριθμοί) στα κράνη των αστυνομικών των ΜΑΤ κατά τα πρότυπα πρακτικών που εφαρμόζουν αστυνομίες άλλων χωρών της Ε.Ε (όπως π.χ. της Μ. Βρετανίας). Το θέμα τέθηκε εκ νέου στις αρχές Ιουλίου σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι ωστόσο φέρονται να κρατούν αρνητική στάση. Το σχετικό μέτρο - πρωτοβουλία είχε εξαγγείλει και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήδη από τον Ιανουάριο του 2010. Τότε είχε αποφασιστεί ότι θα τοποθετούνταν σε εμφανές σημείο στο κράνος των αστυνομικών των ΜΑΤ αριθμός που δεν θα αντιστοιχούσε στον αριθμό μητρώου τους, αλλά θα ήταν ένα νέο διακριτικό νούμερο που θα προέκυπτε από τον αριθμό της διμοιρίας και τον αύξοντα αριθμό του καθενός με βάση την ιεραρχική του τάξη στη διμοιρία. Η εφαρμογή του μέτρου συνεχίζει να προσκρούει στην άρνηση των ίδιων των αστυνομικών.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Είναι θλιβερή η διάθεση των ίδιων των αστυνομικών να δρουν στην ανωνυμία μιμούμενοι τους κουκουλοφόρους του...

...μαύρου όχλου. Τρομακτική όμως είναι και η απροθυμία του Υπ.Προστασίας του Πολίτη να επιβάλει το μέτρο. Στον επόμενο αναίτιο τραυματισμό πολίτη, ο Παπουτσής θα υποσχεθεί πάλι "οι ένοχοι θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν" και θα συνεχίσουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Αναμένω την αντίδραση του πολιτικού κόσμου. Θέλω να πιστεύω ότι τα κόμματα της Αριστεράς δεν θα αφήσουν ασχολίαστη την εν λόγω αδράνεια του αρμόδιου Υπουργείου. Εκτός κι αν έχουν υπολογίσει ότι κερδίζουν περισσότερες ψήφους και περισσότερα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου ουρλιάζοντας κατόπιν εορτής.