Τη διάλυση των δημοτικών επιχειρήσεων επιθυμούν τώρα οι τζαμπατζήδες

11.8.11

Μετά τα διόδια, τα μέλη του κινήματος "Δεν πληρώνω" επεκτείνουν τις δράσεις τους και στις παραλίες. Σήμερα το πρωί ομάδα πολιτών έκανε δυναμική εμφάνιση στην οργανωμένη δημοτική πλαζ Αυλάκι - Πόρτο Ράφτη όπου κατέλαβαν τα εκδοτήρια των εισιτηρίων και επέτρεψαν την ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες.

Σύμφωνα με το ηγετικό στέλεχος του κινήματος, Bασίλη Παπαδόπουλο, "μετά τα διόδια και τα νοσοκομεία επεκτείναμε τις δράσεις μας και στις παραλίες. Αυτό έγινε στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του κινήματος μας που είναι ότι θέλουμε ελεύθερα κοινωνικά αγαθά για όλους τους ανθρώπους.Στόχος μας είναι η το 99% του ελληνικού λαού που είναι οι εκμεταλλευόμενοι να πάρει αυτά που δικαιούται, δηλαδή όλα".

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δεν έχω επισκεφθεί ποτέ τη συγκεκριμένη παραλία αλλά βλέπω εδώ τον τιμοκατάλογο του Δήμου για το 2011 και δεν...

...βρίσκω κάποια υπερβολή. Διαβάζω μάλιστα ότι οι τιμές είναι φέτος μειωμένες ενώ από τα έσοδα της πλαζ χρηματοδοτούνται κι αρκετές ακόμα δραστηριότητες του Δήμου.

Επειδή λοιπόν μια ομάδα τζαμπατζήδων αποφάσισε ότι το "99% του ελληνικού λαού τα δικαιούται όλα" έχει δικαίωμα να στερεί σε μια τόσο δύσκολη περίοδο έσοδα από έναν Δήμο;

Τι θέλουμε τελικά; Οικονομικά υγιείς δημοτικές επιχειρήσεις και αυτονομία του Δήμου ή μια σοβιετικού τύπου "δωρεάν" πρόσβαση σε ό,τι είναι κρατικό; Ό,τι κι αν θέλουμε όμως, το αποφασίζουμε εκλογές, δεν το αναθέτουμε σε "κινήματα".