Αμηχανία στη Νέα Δημοκρατία για τα μυστικά κονδύλια προς ΜΜΕ

25.8.11Μια από τις πλέον διαβασμένες χθεσινές αναρτήσεις της Παραπολιτικής ήταν αυτή που αφορούσε την κατάργηση των μυστικών κονδυλίων προς ΜΜΕ που διαχειριζόταν η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας. Διαβάστε εδώ.

Η εν λόγω απόφαση του Ηλία Μόσιαλου φαίνεται όμως ότι προκαλεί αμηχανία στη Νέα Δημοκρατία, ειδικά μετά τη σημερινή αποκάλυψη του Υπ.Επικρατείας για την "εξαφάνιση" στοιχείων που θα έδειχναν τις διαδρομές που ακολούθησαν τα χρήματα αυτά τα προηγούμενα χρόνια.

Μέχρι στιγμής, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει προχωρήσει σε κανένα επίσημο σχόλιο σχετικά με την κατάργηση των εν λόγω κονδυλίων και ξαφνικά(;) σήμερα ο Σίμος Κεδίκογλου, υπεύθυνος ΜΜΕ του κόμματος, εξαπέλυσε επίθεση λάσπης κατά του...

...Υπ.Επικρατείας κατηγορώντας τον για τον προϋπολογισμό του πολιτικού του γραφείου. Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση του ο βουλευτής αναφέρει:

Όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011, ενώ ανακοινώνονται δραστικές περικοπές, απολύσεις, κλεισίματα τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και συγχωνεύσεις την ίδια στιγμή τριπλασιάζονται (!) οι δαπάνες του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Επικρατείας.Οι συγκεκριμένες δαπάνες το 2010 ήταν 564.400 ευρώ και το 2011 ανήλθαν σε ποσό ύψους 1.455.000 €.

Χωρίς να παίρνω όρκο για το εύρος της ευφυίας του, νομίζω ότι ο κ.Κεδίκογλου δεν είναι τόσο ανόητος για να μην γνωρίζει ότι κάποιος που ανέλαβε τον Ιούνιο το Υπ.Επικρατείας, δεν ευθύνεται για τον προϋπολογισμό του! Η ερώτηση του θα μπορούσε να απευθύνεται στον Χάρη Παμπούκη, σίγουρα όχι στον Ηλία Μόσιαλο.

Το timing της "κίτρινης" επίθεσης συνδέεται άμεσα με τα φαντάσματα της εποχής Ρουσόπουλου που εμφανίστηκαν πάνω από τη Συγγρού. Ας μην αγχώνονται, τα ίχνη των σκοτεινών χρηματοδοτήσεων προς ΜΜΕ έχουν χαθεί.