Βενιζέλος: Η Ελλάδα είναι ένα εργαστήριο όπου δοκιμάζονται μέθοδοι και ζητήματα!

26.8.11

Από τη σημερινή τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή:

Γιατί η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα της Ευρωζώνης, ούτε το πρόβλημα της διεθνούς οικονομίας. Είναι ένα εργαστήριο στο οποίο δοκιμάζονται ζητήματα και μέθοδοι, είναι ένας καταλύτης που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο τα δεδομένα της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά δεν είναι «το» πρόβλημα. Δεν προκαλέσαμε εμείς την πρόσφατη όξυνση της κρίσης. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Τι είναι χειρότερο; Ότι είναι άσχετος ή ότι νομίζει ότι τα ξέρει όλα; Το έλλειμμα για το 2011 θα διαμορφωθεί κοντά στο 10%, το πρωτογενές πλεόνασμα θα...

...παραμείνει ονείρωξη μερικών γραφικών όπως εμείς κι ο Βενιζέλος σου λέει ότι δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα!

Προβλέπω επίσης ότι η αστεία φράση του θα αξιοποιηθεί από την Αριστερά ως "ο Βενιζέλος παραδέχεται ότι είμαστε πειραματόζωα του νεοφιλελευθερισμού" ενώ η Ακροδεξιά θα το αξιοποιήσει ως "ο Βενιζέλος παραδέχεται ότι είμαστε πειραματόζωα για την κατάργηση του έθνους-Κράτους" κτλ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τεράστια ευθύνη του πρωθυπουργού, η Ελλάδα είναι ένα εργαστήριο στο οποίο ο διαχρονικά ατάλαντος Μπένι (Χιλ) παίζει και μαθαίνει με την Οικονομία.