Περί πρόωρων εκλογών

30.8.11

Δυο κατηγορίες πολιτικών τάχθηκαν υπέρ των εκλογών με τοποθετήσεις τους στον κυριακάτικο Τύπο. Υπουργοί της κυβέρνησης όπως οι Ρέππας και Λοβέρδος που πάσχουν από μεταρρυθμιστική κόπωση κι επιθυμούν να πηδήξουν από το καράβι και βουλευτές της φιλελεύθερης πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας που δεν αντέχουν τη συνύπαρξη με τον Αντώνη Σαμαρά.

Όλοι τους, αν και προτιμούν εκλογές, δεν έχουν πρόβλημα και με τη συγκρότηση μιας συμμαχικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας. Οι μεν υπουργοί εκτιμούν ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση θα έχουν έναν πιο διακοσμητικό ρόλο ως "έμπειροι" οι δε γαλάζιοι βουλευτές εκτιμούν ότι σίγουρα θα έχουν έναν πιο ενεργό ρόλο από σήμερα.

Έρχονται λοιπόν εκλογές; Η πρώτη απάντηση είναι "Όχι". Ο πρωθυπουργός δεν θέλει ούτε να ακούει για ένα τέτοιο...

...ενδεχόμενο κι επιθυμεί να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με οποιοδήποτε κόστος. Αυτός είναι και ο λόγος που συμμετέχει ενεργά και στο νόμος για τα ΑΕΙ και στην απελευθέρωση των ταξί. Εξάλλου σε όλες τις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται αυτό τον καιρό προκύπτει ότι οι πολίτες τάσσονται φανατικά υπέρ των αλλαγών και κατά του παλαιού καθεστώτος.

Εκλογές μπορούν να προκληθούν μόνο από τυχαίο γεγονός ή από μια νέα εσωκομματική κρίση στο ΠΑΣΟΚ που θα προκληθεί από την ομάδα των εραστών της Μεταπολιτευτικής αδράνειας.