Ο πρώτος Έλληνας κρατικός αξιωματούχος στην Ίμβρο

13.8.11

Από τον χθεσινό χαιρετισμό του Σταύρου Λαμπρινίδη κατά την επίσκεψη του στην Ίμβρο:

Η διπλή όμως αυτή εορτή και οι εκδηλώσεις που έχετε διοργανώσει ήταν για εμένα και μια ευκαιρία που δεν ήθελα να χάσω. Επισκέπτομαι την Ίμβρο με βαθιά συγκίνηση και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τους κατοίκους της.
Υπήρξαν προβλήματα και δοκιμασίες στα χρόνια που πέρασαν. Είμαι εδώ για να σας πω ότι στεκόμαστε δίπλα σας και δεν σας ξεχνάμε.(...)Πολλά είναι ακόμη αυτά που πρέπει να γίνουν. Οι εκκλησίες σας, οι τάφοι των προγόνων σας, τα σχολεία των παιδιών σας, οι περιουσίες σας που είναι εδώ, όλα αυτά που συνιστούν την κοινή μας μνήμη στην Ίμβρο πρέπει να διατηρηθούν και να ξαναζωντανέψουν, όπως ξαναζωντανεύουν σήμερα με την επίσκεψη τόσων απόδημων Ιμβριωτών στο αγαπημένο τους νησί. 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Παραθέτω το απόσπασμα για εκείνους που θεωρούν "πρόκληση" μόνο τις επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη. Είμαι σίγουρος ότι χιλιάδες ακροδεξιοί Τούρκοι θα βρίζουν σήμερα τον "Yunan" υπουργό που πάτησε στην Ίμβρο. Έτσι ασκείται όμως η εξωτερική πολιτική, ας το δεχθούν οι ακραίοι και των δυο λαών. Για μέλος..."προδοτικής" κυβέρνησης που "ξεπουλάει" το Αιγαίο, πολύ δυναμικός δεν είναι ο Λαμπρινίδης;