Μετρώντας τα κουκιά για την απελευθέρωση των ταξί

8.8.11

Μπορεί το Υπ.Υποδομών να μην έκανε ούτε ένα βήμα πίσω στη σύγκρουση του με τη συντεχνία των ιδιοκτητών ταξί αλλά πολύ σύντομα η Βουλή θα είναι αυτή που θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον της μεταρρύθμισης.

Κάπου στις αρχές Σεπτεμβρίου, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση και οι Τόνιες Αντωνίου αναμένεται να τσιρίξουν για μια ακόμη φορά. Το οφθαλμοφανές έλλειμμα συνοχής της κυβερνητικής παράταξης ενδεχομένως να καλύψουν οι 4 βουλευτές της Δημοκρατίας Συμμαχίας οι οποίοι κι έχουν ταχθεί υπέρ της απελευθέρωσης. Ελπίζω να μην κρυφθούν πίσω από κάποια επιμέρους διαφωνία για να ενθαρρύνουν πολιτικές διεργασίες εντός του ΠΑΣΟΚ.

Σε αμηχανία ενδέχεται να βρεθεί και η Δημοκρατική Αριστερά η...

...οποία θα πρέπει κάποια στιγμή να καταγράψει και κοινοβουλευτικά κάτι που να μοιάζει με υπέρβαση για τον ιδεολογικό χώρο από τον οποίο προέρχεται. Μέχρι σήμερα, έχει ταχθεί υπέρ της απελευθέρωσης με κανόνες, ελπίζω να μην διαφωνήσει "με τους κανόνες που προτείνει η κυβέρνηση".

Ο μεγάλος συνασπισμός της πατριωτικής Αριστεροδεξιάς (Ν.Δ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ) αναμένεται να ταχθεί και πάλι φανατικά υπέρ των ιδιοκτητών ταξί.