Η απελευθέρωση των ταξί "γίνεται με τον Γιάννη Ραγκούση" τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου

30.8.11

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος στην οποία κι αναφέρει:

Ποτέ στη χώρα μια κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όσο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη θεσμοθετήσει την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.Η πολιτική αυτή υλοποιείται και στον τομέα των μεταφορών. Έγινε για τα φορτηγά δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης με το Δημήτρη Ρέππα. Γίνεται, με τον Γιάννη Ραγκούση, για τα ταξί.Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται κοινωνικά ανεύθυνες συμπεριφορές ορισμένων ιδιοκτητών ταξί, που αναστάτωσαν τη ζωή των ελλήνων πολιτών, να εμποδίσουν την υλοποίηση της πολιτικής μας για τα ταξί, η οποία έχει ως γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Για ακόμα μια φορά το Μέγαρο Μαξίμου αδειάζει τον Δημήτρη Ρέππα καθώς τονίζεται ότι η απελευθέρωση των ταξί "γίνεται με το Γιάννη Ραγκούση". Δεν αποδοκιμάζεται όμως ευθέως ο Δημήτρης Ρέππας ο οποίος...

...εισπράττει και το επικοινωνιακό δωράκι της (μερικής) απελευθέρωσης των φορτηγών.

Σημειώνω επίσης και μια διάθεση του Ηλία Μόσιαλου να σταθεί περισσότερο στην ουσία των αλλαγών που προωθούνται κι όχι τόσο στους φορείς τους, δηλαδή στα πρόσωπα.

Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν ο Δημήτρης Ρέππας είχε κάνει σωστά τη δουλειά του και είχε ανοίξει το επάγγελμα των ταξί στην ώρα του και με τον σωστό τρόπο. Σήμερα, κανείς δεν θα μπορούσε να του χρεώσει τίποτα. Φοβάμαι όμως ότι πλέον λειτουργεί με μια λογική προσωπικής αντιπαράθεσης με τον Γιάννη Ραγκούση, μια αντιπαράθεση που τρέφεται από την ξεπερασμένη αντίληψη περί κομματικής επετηρίδας που ίδιος θα επιθυμούσε πάντοτε να τηρείται.