Οι ευθύνες του πρωθυπουργού για τα κλειστά επαγγέλματα

3.8.11

Ομολογώ ότι αν δεν είχε βραβεύσει σήμερα τα χρυσά κορίτσια του πόλο, θα είχα ξεχάσει τελείως ότι υπάρχει καθώς τις τελευταίες μέρες "αγνοείται".

Δεν είμαι από αυτούς που λαϊκίστικα θα κατηγορήσουν τον πρωθυπουργό για "ταξιδάκια" και "διακοπές" καθώς σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα ενός ανθρώπου να ξεκουραστεί μετά από μια φοβερά δύσκολη χρονιά.

Από εκεί και πέρα όμως, θα περίμενα από τον κ.Παπανδρέου μια πιο δυναμική συμμετοχή στη μάχη της απελευθέρωσης των ταξί η οποία και θα διασκέδαζε τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιούργησαν τα δικά του λάθη στις διεργασίες ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αυτός που ανέχθηκε τη διατήρηση του κλειστού επαγγέλματος των φαρμακοποιών χωρίς να...


...ασκήσει την παραμικρή πίεση στον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός όταν ο Δημήτρης Ρέππας δεν άνοιξε το επάγγελμα των φορτηγατζήδων.

Ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός όταν ο Ρέππας -σχεδόν στα κρυφά- επιχείρησε να κλείσει το επάγγελμα των ταξί. Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αυτός που...αναβάθμισε τον Ρέππα σε Υπ.Εσωτερικών χωρίς να μας εξηγήσει ποτέ το γιατί.

Αυτές τις μέρες, ο Παπανδρέου επέλεξε απλά να στηρίξει τον Γιάννη Ραγκούση και τη μεταρρύθμιση που προωθεί. Δεν αποδοκίμασε το προεδρικό διάταγμα Ρέππα, δεν λειτούργησε ως δυναμικός αρχηγός του κόμματος για να "κάμψει" τις αντιρρήσεις των πράσινων βουλευτών.

Μια ενδεχόμενη αποτυχία του ως πρωθυπουργού...εσωτερικών είναι το μόνο που μπορεί να γκρεμίσει τις επιτυχίες του ως πρωθυπουργού...εξωτερικών.