Επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτόνομης ομάδας εντός του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός

20.8.11

Ξέρω ότι το πρώτο πράγμα που κανείς καταλαβαίνει από τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στη Realnews είναι ότι ο πρωθυπουργός στέλνει δημόσια ένα αυστηρό μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος καλλιεργεί μεθοδικά ένα κλίμα πρόωρων εκλογών. Διαβάστε τι γράφαμε στις 25 Ιουλίου εδώ.

Παράλληλα, με τη φράση "Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε κι έχω αποδείξει ότι δεν δίνονται δαχτυλίδια" ο Παπανδρέου σπεύδει να καθησυχάσει τους δελφίνους του παπανδρεϊκού μπλοκ διαψεύδοντας και πάλι τα όσα διέρρεε το περιβάλλον Βενιζέλου για "συμφωνία κυρίων". Ταυτόχρονα -κι έχει τεράστια σημασία αυτό- ο πρωθυπουργός...


...επιλέγει ως βήμα τη Realnews των Χατζηνικολάου-Ανδρ.Κουρή επιβεβαιώνοντας ότι οι σχέσεις του με τον ΔΟΛ βρίσκονται σε οριακό σημείο. Όλες αυτές οι συζητήσεις θα είχαν τρομερό ενδιαφέρον το 2007 ή και παλαιότερα...

Με όλα αυτά, ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει όλα όσα περιγράφουμε εδώ και καιρό. Μετά την αποτυχία συνεννόησης με τον Αντώνη Σαμαρά, δέχθηκε έναν ξεκάθαρο εσωκομματικό εκβιασμό ο οποίος είχε συγκεκριμένους χορηγούς και διαχρονικά γνωστούς στόχους. Την εξαιρετικά δύσκολη εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας μια κυβέρνησης της οποίας η σύνθεση αποτελεί προϊόν εκβιασμού και κυνικών συνδιαλλαγών μεταξύ "ομάδων".

Υπάρχει καλύτερη ένδειξη για το θνησιγενές του εγχειρήματος; Είναι θλιβερό και συνάμα επικίνδυνο για τη χώρα να στέλνει ένας πρωθυπουργός μηνύματα στον...υπουργό Οικονομικών του δια του Τύπου, πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος υπουργός έχει αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται για τίποτα περισσότερο από την προσωπική του διαδρομή. Τι περιμένει ο πρωθυπουργός; Να συγκινηθεί ο Βενιζέλος και να μαζέψει τα έσοδα; Και να το κάνει, πάλι ανταλλάγματα θα ζητήσει!

Μοιάζουμε καταδικασμένοι ως χώρα.