Για τη δήθεν κατάργηση της ανωνυμίας των blogs

3.8.11

Είναι πραγματικά απίστευτο το ότι ενώ διαβάζουμε όλοι τα ίδια ρεπορτάζ του Τύπου, όλοι καταλαβαίνουμε κάτι διαφορετικό. Με πρωτοβουλία σεσημασμένων εκβιαστών του Διαδικτύου, παραμορφώνονται με απόλυτο τρόπο τα όσα ενδεχομένως να προβλέπει κάποιο νομοσχέδιο για την ανωνυμία στο Διαδίκτυο.

Πουθενά δεν διαβάζω ότι καταργείται η ανωνυμία. Αυτό που -ορθά- προτείνεται είναι η δημιουργία ενός νομικού πλαισίου που θα επιτρέπει σε όποιον θίγεται να κινείται νομικά εναντίον του διαχειριστή οποιουδήποτε ιστολογίου.

Δεν πρόκειται λοιπόν για "κατάργηση" ή "άρση" της ανωνυμίας αλλά για κάτι φοβερά...


...αυτονόητο το οποίο ενοχλεί αυστηρά και μόνο επαγγελματίες εκβιαστές (συνήθως δημοσιογράφους) οι οποίοι μέσα από την ανωνυμία των blogs έκαναν τις δουλειές τους.

Τι έχει να φοβάται ένας απλός blogger από τη νέα ρύθμιση; Όταν δεν θίγεις κάποιον, η ανωνυμία σου διατηρείται κανονικά. Το Διαδίκτυο αποτελεί τον κατ' εξοχήν χώρο ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, όχι γιατί εντός του αναστέλλεται η εφαρμογή του ποινικού δικαίου αλλά γιατί ο καθένας μπορεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να αποκτήσει τον δικό του χώρο αλλά και τα μέσα "διάδοσης" του.

Όσο η ανωνυμία ταυτίζεται με την ανομία, το Διαδίκτυο θα γεμίζει με Φίμωτρα και Τρωκτικά.