Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τον Λεωνίδα Κύρκο

29.8.11

Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την απώλεια του Λ.Κύρκου έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν από τους τελευταίους εναπομείναντες της ηρωϊκής και άτυχης γενιάς που έζησε όλες τις περιπέτειες και δυσκολίες του λαού μας από την μεταξική δικτατορία μέχρι την δικτατορία των συνταγματαρχών. Και ήταν πάντοτε μαχητής στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την πρόοδο.

Τον χαρακτήριζε το δημοκρατικό ήθος, η απόλυτη εντιμότητα, η σταθερότητα στις απόψεις του και κυρίως το πολιτικό του θάρρος. Το οποίο εκδήλωσε από την εποχή της αντίστασης κατά της γερμανικής κατοχής αλλά και σε όλη τη δύσκολη και μακρά πολιτική του πορεία.

Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν...

 ...πνεύμα ανοικτό, χωρίς αγκυλώσεις, έβλεπε μακριά και προπαντός υπήρξε από τους πολιτικούς που με πράξεις έβαζε το εθνικό συμφέρον υπεράνω του κομματικού .
Είχα την τιμή να συνδέομαι μαζί του φιλικά παρά το γεγονός ότι ήμασταν σε αντίπαλους πολιτικούς χώρους. Μας συνέδεσαν κοινοί αγώνες για την προκοπή του λαού και του τόπου. Η απώλεια του είναι μεγάλη για το δημόσιο βίο και εκφράζω την οδύνη μου γι΄ αυτήν.

Απευθύνω θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του, τους οικείους του και τους φίλους του.»