Πτωχευμένοι και πεθαμένοι στην ίδια λίστα

9.9.11

Aντιγράφω από το σημερινό ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των επιχειρήσεων με χρέη άνω των 150.000 ευρώ:

Στο παρελθόν, το υπουργείο Οικονομικών αρκετές φορές διά των υπουργών και υφυπουργών που έχουν θητεύσει στην Καραγεώργη Σερβίας έχει αναγνωρίσει ότι το μεγαλύτερο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι ανεπίδεκτο είσπραξης. Μάλιστα κατά καιρούς έχει εκφραστεί η εκτίμηση ότι από τα 30 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών (όσες ήταν μέχρι πέρυσι γιατί πλέον έχουν εκτοξευτεί στα 42 δισ. ευρώ) μόνο 8 με 10 δισ. ευρώ κρίνονται εισπράξιμα. Στο πλαίσιο αυτό, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είχε προωθήσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή την περασμένη άνοιξη για το «ξεσκαρτάρισμα» της μαύρης λίστας μεταξύ των οφειλών που μπορούν να εισπραχθούν και αυτών που κρίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ως αδύνατο να εισπραχθούν, αλλά μετά από θύελλα αντιδράσεων στο Κοινοβούλιο, η ρύθμιση αποσύρθηκε. Ετσι, πτωχευμένοι και πεθαμένοι περιλαμβάνονται τελικά στη χθεσινή λίστα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θα θυμάστε όλοι τον κακό χαμό που είχε γίνει όταν ο Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να διαγράψει μη εισπράξιμα χρέη. Ακόμα μια "επιτυχία" της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ...