Για τυπολατρία κατηγορεί -δικαίως- την τρόικα ο Γερουλάνος

6.9.11

Χθες, ο Παύλος Γερουλάνος έγινε ο πρώτος Υπ.Τουρισμού που παραδέχθηκε δημοσίως ότι το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" σήμερα δημιουργεί προβλήματα στην τουριστική ανάπτυξη λόγω του ακριβού τιμολογίου του. Φάνηκε λοιπόν ότι έχει ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο, με ξένισε όμως μια παραδοχή του:

Αυτή τη στιγμή, ένας από τους λόγους που υποφέρει η Αθήνα από έλλειψη τουρισμού και είχαμε μείωση φέτος στο Ελευθέριος Βενιζέλος, είναι γιατί ο τουρίστας ο οποίος έρχεται στην Αθήνα, πληρώνει 36 ευρώ για να προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος , ενώ την ίδια ώρα πληρώνει στη Βαρκελώνη 18 ευρώ. Τεράστια διαφορά. Το Ελευθέριος Βενιζέλος, είναι το δεύτερο πιο ακριβό αεροδρόμιο της Ευρώπης. Αυτό το πράγμα, είναι τρομερά ανασταλτικό για τον τουρισμό της Αθήνας και οι προσπάθειες δεν έχουν ευοδώσει σε ένα βαθμό, διότι η Τρόικα δεν θέλει αλλαγές των όρων εάν είναι να συνεχίσει ο ίδιος ανάδοχος να έχει το αεροδρόμιο. Αυτό είναι μία εντελώς λάθος προσέγγιση κατ΄ εμέ, είναι ένα κλασικό παράδειγμα, του πως η τρόικα μέσα στην τυπολατρία της, δεν μπορεί να καταλάβει τι ζημιά κάνει σε ένα αναπτυξιακό τομέα. 

Προσωπικά, δεν θυμάμαι άλλον υπουργό να έχει παραδεχθεί τόσο κυνικά την παρέμβαση της τρόικας σε αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου του. Δικαιολογημένη πάντως η αντίδραση του. Δεν μοιάζει να έχει λογική η διατήρηση ενός τόσο ακριβού τιμολογίου για μια χώρα που "ζητιανεύει" για ανάπτυξη.