Κόλλησε νωρίς η εργασιακή εφεδρεία

27.9.11

Xρειάστηκαν ελάχιστες μέρες για να αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει ακόμα ένα ορθολογικό σχέδιο μείωσης του Δημοσίου και διαχείρισης των ανθρωπίνων πόρων του.

Σύμφωνα με τα Νέα, μόνο 90 από τους 151 φορείς ανταποκρίθηκαν στη σχετική εγκύκλιο του ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ Γιώργου Κυριακού, σύμφωνα με την οποία είχαν προθεσμία έως και τις 26 Σεπτεμβρίου για να δηλώσουν το 10% του προσωπικού τους που έμπαινε στην εφεδρεία. Ωστόσο, ακόμη και οι φορείς που απάντησαν στην Ειδική Γραμματεία απέφυγαν με διάφορα επιχειρήματα να αποστείλουν συγκεκριμένα ονόματα εργαζομένων.

Η προχειρότητα εφαρμογής του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας φαίνεται κι από τον οριζόντιο τρόπο που ζητήθηκε να συμπληρωθούν οι σχετικές λίστες. Πέρασαν δυο...


...χρόνια αλλά η κυβέρνηση δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα προσεγμένο σχέδιο για το προσωπικό των διαφόρων φορέων του Δημοσίου. Στα τυφλά, ζήτησε από 151 φορείς να "αφαιρέσουν" το 10% του προσωπικού του ενώ το σωστό θα ήταν το ποσοστό να είναι διαφορετικό για κάθε οργανισμό. Μπορεί κάπου να "περισσεύει" το 30% των εργαζομένων και μπορεί αλλού να μην υπάρχει η δυνατότητα αποχώρησης κανενός.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι για ακόμα μια φορά τον λόγο που η τρόικα αρνείται να εμπιστευτεί τους Έλληνες πολιτικούς και τονίζει διαρκώς την απόσταση που χωρίζει την ψήφιση ενός μέτρου απο την εφαρμογή του. Αν πάντως η εργασιακή εφεδρεία "κολλήσει" για τα καλά μέχρι το τέλος του έτους, η μάχη για την 6η δόση θα μοιάζει παιχνιδάκι μπροστά σε αυτήν για τη 7η...