Το μαρτύριο της σταγόνας και η εθνική κατάθλιψη

12.9.11

Επισκεφθείτε μερικά από τα πιο δημοφιλή ειδησεογραφικά portals του κόσμου. Το ενδεχόμενο της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ είναι είτε 1ο θέμα είτε 2ο πίσω από το πυρηνικό ατύχημα στη Γαλλία.

Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος, σχεδόν στο σύνολο του, συνειδητά υπονόμευσε την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου η οποία αντιμετωπίστηκε απλά ως ένα ακόμα πακέτο χρημάτων των κουτόφραγκων. Ο πρωθυπουργός δείχνει μια ξεκάθαρη προτίμηση στο να καλύψει η τσέπη των φορολογουμένων την προσωπική του απροθυμία να συγκρουστεί με τους υπουργούς του.

Ο Σαμαράς προτιμά συνειδητά να...

...είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Δραχμής. Υπόσχεται επανασύσταση του Υπ.Μακεδονίας-Θράκης, κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια, κατάργηση του νόμου για τα ταξί, κατάργηση της...κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων στα ΑΕΙ, μείωση των φόρων και -φυσικά- εξαφάνιση του ελλείμματος με ένα δικό του μαγικό τρόπο.

Η Ευρώπη μας πρότεινε δυο φορές να σωθούμε, μια με το Μνημόνιο και μια με το Μεσοπρόθεσμο. Τις απορρίψαμε. Επιλέξαμε να είμαστε ένα ιδιόρρυθμο γαλατικό χωριό που θα ασκεί όλα του τα δικαιώματα αλλά δεν θα τηρεί καμία υποχρέωση του.

Παρ' όλα αυτά, ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία η χρεοκοπία δεν είναι τόσο κοντά. Ούτε και η έξοδος από το ευρώ. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η 6η δόση δεν θα κινδυνεύσει. Η 7η; Η 8η; Μπορούμε να αντέξουμε για καιρό το εθνικό μαρτύριο της σταγόνας που μας καταδικάζει σε μια φοβερά μαζική κατάθλιψη;