Μόσιαλος: Ο Σαμαράς επιχειρεί να ολοκληρώσει το έργο Καραμανλή, δηλαδή την πλήρη καταστροφή

6.9.11

Από τη χθεσινή άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υπ.Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο:

Στην Ελλάδα, το κόμμα το οποίο επιχειρεί εν κενώ, θα έλεγα, χωρίς ιστορική μνήμη -γιατί είναι αυτό το οποίο μας έφερε στην κατάσταση στην οποία μας έφερε- ούτε συναινεί σε μεγάλες πολιτικές για να βγούμε από τα αδιέξοδα στα οποία έφερε τη χώρα, ούτε συζητά μαζί μας για τα βασικά.
Και μάλιστα, ζητούν και εκλογές, σε μια περίοδο όπου υπάρχει εξαιρετικά μεγάλο διακύβευμα για τη χώρα. Αυτό το οποίο κάνει η Ν.Δ., είναι εξαιρετική ανευθυνότητα. Και θα σας πω γιατί είναι εξαιρετική ανευθυνότητα: εσείς μόνοι σας είπατε εδώ, ότι μιλάμε για την 6η δόση, τι θα γίνει με τη συμφωνία, αν θα γίνει το ένα, αν θα γίνει το άλλο. Λοιπόν, αυτό εκφράζει όχι μόνο τη δική σας αγωνία, αυτό εκφράζει την αγωνία του κάθε ελληνικού νοικοκυριού, της κάθε ελληνικής οικογένειας. Και πάνω σ` αυτή την αγωνία επιχειρεί ο κ. Σαμαράς να ολοκληρώσει το έργο του κ. Καραμανλή, δηλαδή, την πλήρη καταστροφή.

Σε άλλες χώρες με τα μισά ελλείμματα και...

...με πολύ μικρότερο χρέος, υπήρχε συναίνεση για να βγουν αυτές οι χώρες από την κρίση. Η Ν.Δ. επικαλείται εκλογές, ενώ επίκειται η ολοκλήρωση συμφωνιών, που θα θέσουν τα θεμέλια για την ασφαλή πορεία της χώρας στο μέλλον. Και αυτή είναι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Λοιπόν, όταν έχεις μπροστά σου την ολοκλήρωση της συμφωνίας, δεν παίζεις με εκλογές. Και ο ελληνικός λαός αυτό θέλει να δει την ολοκλήρωση της συμφωνίας.