Εμφάνιση Έλληνα πρωθυπουργού από την Άγκελα Μέρκελ στη ΝΕΤ (vid)

28.9.11

Χθες, στο δελτίο της ΝΕΤ φιλοξενήθηκε συνέντευξη της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, μια από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές επιτυχίες στην ιστορία της Δημόσιας Τηλεόρασης. Περίμενα να δω τις αντιδράσεις των ιδιωτικών ΜΜΕ αλλά και των πολιτικών κομμάτων στις τοποθετήσεις της κι έγινε αυτό που ακριβώς περίμενα. Την αγνόησαν.

Η πρωθυπουργός της ισχυρότερης χώρας της Ευρώπης ανέλυσε στην ελληνική Δημόσια Τηλεόραση το σύνολο των καθυστέρησεων της ελληνικής κυβέρνησης, μιλώντας μάλιστα σταθερά στο α' πρόσωπο!


Αξίζει να διαβάσετε με...


...προσοχή τις επισημάνσεις της:


Εκφράζω το σεβασμό μου για τους πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι χωρίς να έχουν καμιά ανάμειξη στο μεγάλο χρέος, βρίσκονται τη στιγμή αυτή αντιμέτωποι στην Ελλάδα με πάρα πολύ δύσκολους καιρούς.
Από την άλλη μεριά το πρόγραμμα δεν απευθύνεται στους μεμονωμένους ανθρώπους, δεν αφορά μόνο περικοπές, αλλά στο πρόγραμμα αυτό υπάρχουν στοιχεία που αφορούν δομικές μεταρρυθμίσεις. Σε αυτά ανήκει π.χ. η όλη προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων. Υπάρχουν επίσης στοιχεία, τα οποία θεωρώ μεγάλης σημασίας, όπως είναι το άνοιγμα πολλών επαγγελμάτων. Γνωρίζω ότι γίνονται απεργίες για το θέμα αυτό. Αλλά, ανεξάρτητα αν πρόκειται για τους μεταφορείς, τους οδηγούς ταξί ή άλλα επαγγέλματα, είναι αναγκαίο αν θέλει να επιβιώσει κανείς στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά. Πιστεύω ότι θα προσδώσει κύρος. Η ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Επομένως δεν λαμβάνονται μόνο μέτρα σε βάρος των ανθρώπων. Εκείνο μάλιστα που διαπιστώθηκε και το αναφέρω σε συνδυασμό με την προσφορά μας για βοήθεια είναι ότι π.χ. ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός στην Ελλάδα λειτουργεί πλημμελώς ή - και αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό - το κτηματολόγιο δεν βρίσκεται στην κατάσταση που θα έπρεπε.
Η Ελλάδα δεν έχει απορροφήσει το 70% των κονδυλίων που δικαιούται μέχρι το 2013 από τα διαρθρωτικά ταμεία και ζητήθηκε η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Ράιχενμπαχ θα είναι ήδη εκεί και θα προσφέρει τη βοήθειά του, επειδή όλοι θέλουμε να αποκτήσει ανάπτυξη η Ελλάδα και να έχει προοπτική.





Έχει άδικο κάπου;