Το Πορτοκαλί για την αποκομιδή των απορριμάτων

18.10.11

Παραθέτω σημερινό δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης "Πορτοκαλί" επικεφαλής της οποίας είναι ο σημερινός αντιδήμαρχος Τάσος Αβραντίνης:

Η δημοτική παράταξη «πορτοκαλί» περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμάτων σε ιδιώτες, όχι λόγω κάποιας ιδεοληψίας, αλλά διότι θα κόστιζε λιγότερο από τα μισά χρήματα στους φορολογούμενους δημότες. Παρά τη σταθερή αυτή θέση μας, στηρίξαμε τον Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και προεκλογικά και μετεκλογικά, χωρίς να επιχειρήσουμε να επιβάλουμε την άποψή μας.

Σήμερα, οι καταστάσεις που ζούμε μας επιβεβαιώνουν. Οι συντεχνίες της αποκομιδής των απορριμάτων διεκδικούν τα «κεκτημένα προνόμιά τους» επί των χρημάτων των δημοτών, κρατώντας ως όμηρους τους ίδιους τους δημότες, καταλαμβάνοντας χωματερές, αφήνοντας βουνά...


...με σκουπίδια στους δρόμους της πόλης, βάζοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και παραταύτα συνεχίζουν να πληρώνονται. Η Πολιτεία έχει προ μηνών θεσπίσει νομικό πλαίσιο ανάθεσης της δραστηριότητας αυτής σε ιδιώτες και η Περιφέρεια Αττικής τολμά να κάνει πρώτο βήμα εφαρμογής.

Η Δημοτική Αρχή δυστυχώς δεν προβαίνει σε καμία κίνηση. Εμφανίζεται να διστάζει ή να φοβάται τους απεργούς αντί να τους αντιμετωπίζει δυναμικά, δεν κάνει χρήση των δικαιωμάτων που της δίνει ο νόμος και ενώ οι δημότες περιμένουν από αυτήν την καλύτερη και φτηνότερη λύση, ο Δήμαρχος δηλώνει δημοσίως πως είναι «υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας».
Εάν ο δημόσιος χαρακτήρας της αποκομιδής των απορριμάτων κοστίζει στο δημότη πάνω από τα διπλά χρήματα, δυστυχώς η εμμονή στο «δημόσιο χαρακτήρα» συνιστά ιδεοληψία. Οι στυγνά φορολογούμενοι δημότες απαιτούν από τη Δημοτική Αρχή απόλυτο σεβασμό των χρημάτων τους.