Παραιτήθηκε ο Διομήδης Σπινέλλης

17.10.11

Από το ΒΗΜΑ:

Την παραίτησή του έχει υποβάλει εδώ και δύο εβδομάδες ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) Διομήδης Σπινέλλης στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Σπινέλλης έχει επικαλεσθεί προσωπικούς λόγους.

Τα ίδια στελέχη διευκρίνιζαν πως η παραίτηση δεν έχει γίνει δεκτή και ότι ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα παραμείνει στην θέση του μέχρι να βρεθεί «αντάξιος αντικαταστάτης».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο Διομήδης Σπινέλλης υπήρξε ένας από τους καλύτερα καταρτισμένους τεχνοκράτες που εργάστηκαν ποτέ για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης στο Υπ.Οικονομικών. Υπήρξε προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι αδυνατεί να συνεργαστεί εξίσου ικανοποιητικά με το δίδυμο Βενιζέλου-Οικονόμου.

Έχω την αίσθηση ότι είναι αρκετά δύσκολο για έναν πολίτη να αξιολογήσει τη δουλειά του οποιουδήποτε τεχνοκράτη πληροφοριακών συστημάτων. Άλλοι μου λένε ότι ήταν αποτελεσματικός άλλοι ότι ουδέποτε επιβεβαιώσε στην πράξη τις άριστες συστάσεις που τον συνόδευαν.

Όπως και να έχει, οι αλλαγές προσώπων την ώρα της μεγάλης μάχης σπάνια φέρουν άμεσο αποτέλεσμα.