Παρασύρης: Φωνή αλήθειας το άρθρο των τριων υπουργών

18.10.11


Ανακοίνωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκου Παρασύρη:

Το άρθρο-παρέμβαση των υπουργών Παιδείας κας Άννας Διαμαντοπούλου, Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου και Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση, αποτελεί στην ουσία μια υπεύθυνη έκφραση αλήθειας μέσα σε ένα θολό πολιτικό, μιντιακό και συντεχνιακό περιβάλλον που αναπαράγει την γραμμή «καμία αλλαγή».

Η φωνή αλήθειας των τριών Υπουργών αποστρέφεται αυτή τη νοσηρότητα και μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει ένας σημαντικός πυρήνας της κοινωνίας που αναζητεί και επικροτεί τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που συντελούνται σήμερα για να βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο και να την οδηγήσουν οριστικά σε ασφαλές λιμάνι.

Δυστυχώς όμως αυτός ο πυρήνας της υπεύθυνης κοινωνίας, μαζί με το κομμάτι του υπεύθυνου συνδικαλισμού που...

...προστατεύουν τα δημόσια αγαθά, κρατώντας για παράδειγμα, ανοικτά τα πανεπιστήμια, τα λιμάνια και τα σχολεία, δεν βρίσκει το αντίστοιχο βήμα στα ΜΜΕ με αποτέλεσμα να διαθέτει ελάχιστα πεδία έκφρασης στον δημόσιο διάλογο.

Μέσα σε συνθήκες που επιβάλλουν την αναζήτηση μιας άλλης κοινωνικής συμφωνίας, είναι ανάγκη να οριοθετηθεί εκ νέου ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα προωθεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς να στέφεται εις βάρος του συλλογικού κοινωνικού σώματος και να το παραλύει.
Για να προχωρήσει αυτός ο επαναπροσδιορισμός του επόμενου βήματος της χώρας, θα πρέπει όλοι μας να αναρωτηθούμε με ποιο τρόπο θα επιτρέψουμε στις υπεύθυνες δυνάμεις της κοινωνίας να εκφραστούν και να κερδίσουν χώρο δράσης.