
Τη δημιουργία ενός «δικτύου αλληλεγγύης» για την άμεση υποστήριξη των θυμάτων της κρίσης, που είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά. Επιβεβλημένη και για την αποτροπή της κοινωνικής αποσύνθεσης και έκρηξης.
Λίγο παρακάτω το εξηγεί:
Το δίκτυο αλληλεγγύης - δεν μπορεί να είναι απλά μια κρατική υπόθεση. Τα δίκτυα γειτονιάς με τη συμμετοχή του πολίτη...
...αλλά και των κοινωνικών θεσμών με πρωτοβουλία και ευελιξία είναι ιστορικά ο μόνος τρόπος διαφύλαξης της κοινωνικής συνοχής σε περιόδους κρίσης. Πολιτεία, οργανώσεις πολιτών, εκκλησία, δήμοι οφείλουν να πολλαπλασιάσουν την απόδοση των λίγων πόρων, με καταλύτη ένα κίνημα προσφοράς και εθελοντισμού.
Τέλος, η προσέλκυση επενδύσεων απαιτεί την οργάνωση ομάδων «σταυροφόρων της ανάπτυξης». Ομάδων από Έλληνες υψηλού κύρους από τον χώρο της Διασποράς, των επιχειρηματιών, των τραπεζών, των καθηγητών ΑΕΙ, της διοίκησης και των MME θα πρέπει να επιφορτιστούν με σχέδιο δράσης για προσέλκυση κεφαλαίων από Κίνα, ΗΠΑ, Εμιράτα με τον συντονισμό και την άμεση και αναγκαία κατά περίπτωση παρέμβαση της Πολιτείας.
Οταν ξεκινάς το άρθρο σου τονίζοντας ότι "Όταν γίνουν οι εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά μιας νέας αρχής", δεν μπορείς μετά να αραδιάζεις μια σειρά ψευτο-ιδεών που τις έχουμε ακούσει 30.000 φορές.
Δεν θυμάμαι κάποιον που να μην έχει υποσχεθεί να αξιοποιήσει τους Έλληνες της διασποράς, ίσως η κ.Διαμαντοπούλου να είναι απλά η πρώτη που τους δίνει τον κωμικό τίτλο "σταυροφόροι της ανάπτυξης".Όσο για τα "δίκτυα γειτονιάς", δεν μπορώ καν να φανταστώ τι προτείνει.
Όταν αναλαμβάνεις να εκπροσωπήσεις το "εκσυγχρονιστικό" κομμάτι των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς, οφείλεις να είσαι πολύ συγκεκριμένος/η και σοβαρός/η. Πόσο μάλλον όταν ήδη σου έχει δικαίως χρεωθεί το σκάνδαλο του Ινστιτούτου Νεολαίας...