Καρχιμάκης: Να παραδώσει η ΠΑΣΠ τη σημαία του Πολυτεχνείου

17.11.11

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την «ευθύνη φύλαξης» της σημαίας του Πολυτεχνείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Η Σημαία του Πολυτεχνείου, το πιο ιερό σύμβολο της φοιτητικής εξέγερσης, δεν χρειάζεται ούτε φανερούς ούτε μυστικούς «νομείς».

Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου δεν είναι λάφυρο, δεν ανήκει σε καμία φοιτητική παράταξη. Ανήκει στο σύνολο του φοιτητικού και εργατικού κινήματος, ανήκει...


...στον ελληνικό λαό. Η ιδιοποίηση της, συνιστά σφετερισμό μνήμης και προσβολή στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Αυτή την περίοδο κρινόμαστε όλοι αυστηρά. Πολιτικά κόμματα, στελέχη και κομματικές παρατάξεις. Με αφορμή τη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να υπάρξει δέσμευση από τη σπουδάζουσα νεολαία της παράταξής μας για άμεση παράδοση της σημαίας, σε χώρο που να συμβολίζει τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Επιτέλους λίγη σοβαρότητα από το κόμμα ΠΑΣΟΚ! Μπράβο στον Καρχιμάκη αν και νομίζω ότι η ΠΑΣΠ θα επιλέξει απλά να τον βρίσει κι όχι να παραδώσει τη σημαία...


Ας σπάσει επιτέλους το απόστημα των φοιτητοπατέρων που φωτογραφίζονται με τη σημαία του Πολυτεχνείου, μόνο και μόνο για να την ανεβάσουν στο Facebook! Έλεος!