Βήμα-βήμα θα χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης

6.11.11

Η συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ δυο κομμάτων που για 37 χρόνια αντάλλαζαν ύβρεις σε κάθε ευκαιρία δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση.

Ίσως να είμαι ο τρελός του χωριού αλλά έχω την αίσθηση ότι οι πραγματικές διαφωνίες θα προκύψουν στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου κι όχι στην επιλογή του πρωθυπουργού. Εξάλλου, όλοι προεξοφλούν ότι αυτός θα είναι ο περίφημος Λουκάς Παπαδήμος.

 Οι σχέσεις μεταξύ των δυο ανδρών παραμένουν κακές όπως και οι σχέσεις τους με το εσωτερικό των κομμάτων τους. Θυμίζω ότι...


...η αυλή των Φαήλων μέχρι πρόσφατα απειλούσε με...Γουδή τα τωρινά κυβερνητικά στελέχη ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραλάβει μια κοινοβουλευτική ομάδα γεμάτη πρώην -πλέον- υπουργούς.

Προσωπικά, φοβάμαι δυο ανθρώπους. Τον φιλόδοξο Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ασταθή και συνειδητά ακραίο Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώτος θα επιδιώξει να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας μια ουτοπική ελπίδα ενώ ο δεύτερος νιώθει εδώ και καιρό πρωθυπουργός σε αναμονή.


Η μεταξύ τους εμπιστοσύνη και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς το νέο κυβερνητικό σχήμα θα χτιστούν βήμα-βήμα έχοντας ως πρώτη ύλη ένα ανεπαρκές πολιτικό σύστημα κι ένα λαό μπερδεμένο.

Ας ευχηθούμε ότι θα συμβεί το αναπάντεχο και θα τα καταφέρουν.