Ένα τσεκούρι και μια (ακόμα) υποκρισία

12.11.11

Ήθελα σήμερα να γράψω κάτι για τον Μάκη Βορίδη, μια από τις πλέον sui generis φιγούρες της ελληνικής Δεξίας αλλά συνέλαβα τον εαυτό μου να μην έχει ακόμα καταλήξει στο ποιος πραγματικά είναι ο νέος υπουργός Υποδομών.

Μιας και δεν μ'αρέσει να αδικώ κανέναν, προτιμώ σήμερα να σχολιάσω κάτι διαφορετικό. Χωρίς -επαναλαμβάνω- να έχω καταλήξει κι εγώ στο αν είναι ή όχι φασίστας ο Βορίδης, εκνευρίζομαι από την υποκρισία ορισμένων σχετικά με την περιβόητη φωτογραφία του με το τσεκούρι.

Έχοντας ζήσει απίστευτες σκηνές βίας σε φοιτητικά αμφιθέατρα και πολιτικές εκδηλώσεις, σας...


...διαβεβαιώνω ότι το μόνο που αποδεικνύει η φωτογραφία είναι ότι ο Βορίδης ήταν συγκλονιστικά άτυχος που καταγράφηκε φωτογραφικά η συμμετοχή του σε ένα τέτοιο περιστατικό.

Τα τσεκούρια και οι λοστοί κυκλοφορούν στα φοιτητικά αμφιθέατρα εδώ και 40 χρόνια και θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω ότι συνήθως τα κρατούν οι μαύροι όχλοι των αριστερίστικων παρατάξεων. Για μένα, όλοι τους είναι φασίστες, όταν αποφασίζουν να λύσουν τις πολιτικές τους διαφορές με ξύλο και μπουνιές.

Για ακόμα μια φορά, η υποκρισία περισσεύει. Όταν ο ακροδεξιός κρατάει το ρόπαλο είναι "φασίστας-δολοφόνος" κι όταν το κρατά ο ακροαριστερός είναι "αγωνιστής" ή στη χειρότερη "παραστρατημένος αγωνιστής".