Kυκλώματα ντροπής στις φοιτητικές εστίες για τις οποίες καμάρωνε το Υπ.Παιδείας

29.11.11

Διαβάζω σήμερα στο Έθνος:

"Καταφύγιο" στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, καθώς και σε εστίες της υπόλοιπης χώρας, έχουν βρει εξωπανεπιστημιακά άτομα, τα οποία έχουν κάνει κατάληψη σε δωμάτια, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρούνταν σχεδόν σε καθημερινή βάση κλοπές.


Αξίζει να διαβάσετε το ρεπορτάζ της εφημερίδας εδώ καθώς για ακόμα μια φορά, κανείς...


...δεν σέβεται τη δημόσια περιουσία, κανείς δεν απολογείται για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων των φορολογούμενων.

Θυμάμαι μάλιστα ότι στις 28 Αυγούστου η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε στη Βουλή:

Επειδή ακούστηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ διάφορα για το θέμα της φοιτητικής μέριμνας -στέγαση και εστίαση- εδώ πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Πέρυσι το καλοκαίρι, ως Υπουργός, επειδή στην ευθύνη μου είναι μόνο οι εστίες του Ε.Ι.Ν., κινηθήκαμε με την αστυνομία και αδειάσαμε δυόμιση χιλιάδες δωμάτια, τα οποία ήταν κατειλημμένα επί δέκα χρόνια και τα οποία υπενοικιάζονταν σε άλλους. Μήπως δεν την ξέρουμε αυτή την πραγματικότητα; Να μας δοθούν κάποια στιγμή οι φοιτητικές εστίες, που το 30% κατά μέσο όρο των δωματίων είναι σε φοιτητές οι οποίοι δεν είναι φοιτητές.

Σχολίασα τότε: Ομολογώ ότι δεν είχα ιδέα. Αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο την περασμένη χρονιά, οφείλουμε να το πιστώσουμε στο Υπ.Παιδείας.

Είτε λοιπόν η υπουργός είπε ψέματα από το βήμα της Βουλής είτε δεν καταφέρε να λύσει το πρόβλημα κι έμεινε στη δόξα της δήλωσης.