Ρεσιτάλ (εικονικής) υπευθυνότητας από τον Καρατζαφέρη σε κενό ηγετών

16.12.11

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς είναι σχεδόν εξαφανισμένοι καθώς ασκούν μονάχα τα τυπικά τους καθήκοντα. Μιλούν σε καμια εκδήλωση στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, συναντούν την τρόικα και το...μεροκάματο βγαίνει. Φυσικά, στηρίζουν και την κυβέρνηση Παπαδήμου, αυτή την περίεργη οντότητα του πολιτικού μας συστήματος. Πώς τη στηρίζουν; Μέσω διαρροών. Οι συνεργάτες τους λένε στους δημοσιογράφους ότι "στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου". Αυτό, τίποτα περισσότερο, τίποτα πιο ουσιαστικό.

Χθες, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έθεσε ουσιαστικά ζήτημα ανασχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου, έχοντας πρώτα διαπιστώσει ότι "πουλάει" το παράδειγμα της κυβέρνησης Μόντι. Χωρίς λοιπόν κανένας εκ των...


...κυβερνητικών του εταίρων να του απαντήσει, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε ένα πιο μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα κι αφού δεν τον πίεσε κανείς, δεν είπε κουβέντα για τους υπουργούς-περσόνες του κόμματος του.

Κάπως έτσι, για ακόμα μια φορά ο τυχοδιώκτης ηγέτης ενός ιδεολογικά μπασταρδεμένου κόμματος είναι αυτός που συγκυριακά εκπροσωπεί τη φωνή της λογικής. Βλέποντας μάλιστα ότι τα ποσοστά του ΛΑΟΣ στις δημοσκοπήσεις δεν ευνοήθηκαν από τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Καρατζαφέρης επιχειρεί να αναπληρώσει το κενό των απογοητευμένων ακροδεξιών ψηφοφόρων προσελκύοντας μετριοπαθείς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Προσωπικά, αισθάνομαι άβολα κάθε φορά που ο Καρατζαφέρης πρώτος εκφράζει το αυτονόητο και λυπάμαι που τα δυο μεγάλα κόμματα του προσφέρουν τόσες ευκαιρίες να το κάνει. Ας ηγηθούν επιτέλους οι δυο παλιοί συμφοιτητές της εθνικής προσπάθειας χωρίς αστερίσκους και...κλειστά χαρτιά. Κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα ως χώρα δεν είναι τόσο απλό ώστε να το λύσουν οι Καρατζαφέρηδες...