Πλειοδοσία (ψευτο)Παπανδρεϊσμού από τον Παπουτσή

11.12.11

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του Χρήστου Παπουτσή στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:

-Δικαιούται ο Γ. Παπανδρέου να είναι ξανά επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές;

Αναρωτιέμαι πολλές φορές όταν ακούω τέτοιου είδους συζητήσεις: είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε η χώρα να είχε φτάσει μέχρι τη δανειακή σύμβαση που αφήνει νέα περιθώρια για τη χώρα, χωρίς το Γιώργο Παπανδρέου; Είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι θα μπορούσαν να δουν στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων τη χώρα, τους κυβερνητικούς παράγοντες, τον πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο να αγνοεί τη συνδρομή και τη βοήθεια του Γιώργου Παπανδρέου από μια θέση ευθύνης; Θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα. Θεωρώ ότι όσο...


...ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί να συνεχίσει την προσπάθεια για τη δικαίωση του αγώνα και την ενότητα της παράταξης, εγώ θα τον στηρίζω χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο ορισμός της ύπουλης τοποθέτησης. Μπορεί η δήλωση να περνάει ως "θα τον στηρίζω χωρίς ενδοιασμό" αλλά στην πραγματικότητα ο Παπουτσής δεν απαντά στο αν δικαιούται ο ΓΑΠ να είνα πάλι υποψήφιος.

Και μόνες οι φράσεις/λέξεις "ενότητα της παράταξης" και "εθνικό κεφάλαιο" είναι αρκετές για να φανερώσουν το είδος της στήριξης που παρέχει ο Παπουτσής στον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο και βλέπει σε "θέση ευθύνης" την οποία δεν κατονομάζει.

Η φασαρία γίνεται αυστηρά και μόνο για το ποιος θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των φίλων και των μηχανισμών του ΓΑΠ εντός του ΠΑΣΟΚ.