Αυτά που γίνονται σ’ όλο τον κόσμο

9.12.11

Ο κ. Γιάννης Μπουτάρης είναι μια ανάσα λογικής στη Θεσσαλονίκη - και όχι μόνο. Παραγωγικός, αντισυμβατικός, σκέφτεται διαφορετικά από τον μέσο πολιτικό. Λέει χωρίς φόβο, αλλά με πάθος την άποψή του και δεν χαϊδεύει κανέναν· ούτε τους ψηφοφόρους του. «Το στοίχημα είναι να αστικοποιηθεί ο πληθυσμός της πόλης», είπε σε συνέντευξή του στο καλό Θεσσαλονικιό περιοδικό Soul (τεύχος Οκτωβρίου). «Δεν είμαστε αστοί. Είμαστε ρεμπέτ ασκέρι. Δε μας ενδιαφέρει ο δημόσιος χώρος, μόνο ο ιδιωτικός. Και όταν αδιαφορεί για τον δημόσιο χώρο, παύεις να είσαι αστός. Δε ζεις σε πόλη».

Δηλώνει ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μπορεί ελέω «Καλλικράτη», να λειτουργεί θαυμάσια με 3.000 άτομα ενώ έχει 5.000. «Η μισθοδοσία του δήμου είναι...


...εφτάμισι εκατομμύρια τον μήνα, αλλά, αν ο αριθμός των εργαζομένων πέσει στους 3.000, το κόστος κατεβαίνει στα 4 εκατομμύρια. Πενήντα (50) εκατομμύρια τον χρόνο μπορούμε να έχουμε εξοικονόμηση μόνο από τη μισθοδοσία. Τη στιγμή που εγώ περικόπτω τον προϋπολογισμό και είμαι ανήμπορος να κάνω ασφαλτοστρώσεις και έργα οδοποιίας. Αλλά και με 2.000 άτομα (μια κωμόπολη!) στον τομέα καθαριότητας «θα έπρεπε να είναι γλειμμένη η πόλη».

Ο Πάσχος Μανδραβέλης για τον Γιάννη Μπουτάρη εδώ.