Σηφουνάκης για Βατοπέδι: Να ερευνηθούν και οι χρηματοδοτήσεις από την Τράπεζα Marfin

27.12.11

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση του σκανδάλου του Βατοπεδίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου του Βατοπεδίου δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Ένα από τα μεγάλα θέματα στα οποία πρέπει να δρομολογηθούν διαδικασίες εκσυγχρονισμού είναι η επιτάχυνση στην απονομή της και είναι ενθαρρυντικό ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης εργάζεται γι΄αυτό.

Ο λαός μας, που έμεινε άφωνος από την μετατροπή του «περιβολιού της Παναγιάς» σε οίκο χρηματιστηρίου πιστεύοντας στην...


...ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, βλέπει με αισιοδοξία ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται με την απόφαση προφυλάκισης του «Ηγουμένου» του σκανδάλου και επιθυμεί το μαχαίρι να φθάσει στο κόκαλο.

- Να ξεδιπλωθούν όλες οι πτυχές του, όπως το παράπλευρο σκάνδαλο που αναδείχθηκε από τη εξεταστική επιτροπή της Βουλής και έχει ήδη επιληφθεί η δικαιοσύνη και αφορά τις χρηματοδοτήσεις από την Τράπεζα Marfin.

- Να υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος των εμπλεκομένων εταιρειών - φάντασμα και ξεπλύματος μαύρου χρήματος όπως η περιβόητη Rassadel».