Ακόμα μια κρατική θέση για τον "κηπουρό" του Μπένι

19.1.12

Δεν χρειάζεται καν να ψάξει κανείς πολλά πράγματα καθώς το βιογραφικό του Ευγένιου Γιαννακόπουλου παρατίθεται στην απόφαση διορισμού του στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων η οποία κι εποπτεύεται από το Υπ.Οικονομικών.


Ο Γιαννακόπουλος  διορίσθηκε επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου – Λιάνη πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ (1993 – 1995). Θυμίζω ότι εκείνη τη περίοδο ο σημερινός υπουργός Οικονομικών διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μετά ο Βενιζέλος τον πήρε μαζί του στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου...


...ήταν γενικός γραμματέας (1996 – 1999). Άνθρωπος εμπιστοσύνης, διορίσθηκε πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΕΟΤ (1999 – 2002. Το 2002 ο Βενιζέλος τον διόρισε πρόεδρο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας ως έχοντα «μακρά εμπειρία σε θέματα πολιτιστικής διοίκησης και διαχείρισης, καθώς και σε θέματα επικοινωνίας και προβολής της διεθνούς εικόνας της χώρας». Η επιλογή ξένισε διότι επελέγη ένα «τεχνοκρατικό και πολιτικό» στέλεχος να διαδεχθεί ανθρώπους του πολιτισμού, όπως ο Μιχάλης Κακογιάννης και ο Τίτος Πατρίκιος που είχαν παραιτηθεί για «προσωπικούς λόγους».

Οι μηνίαιες αποδοχές του αγγίζουν τα 5.856 ευρώ. Για ακόμα μια φορά το επάγγελμα "φίλος Βενιζέλου" αποδεικνύεται επικερδές. Φαντάζομαι ότι οι διάφοροι Φλωρίδηδες δεν έχουν κάτι να σχολιάσουν για αυτούς τους κηπουρούς...