Με ποιο δικαίωμα δουλεύεις παραπάνω κυρά μου;

22.2.12

Διαβάζω στο σημερινό άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στη στήλη του στην Καθημερινή:

Ο ομόλογός του στο ΠΑΣΟΚ (σε ρητορικό μεταρρυθμισμό, για να μην παρεξηγούμαστε) είναι ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτός ολημερίς ανοίγει το επάγγελμα του φαρμακοποιού και το βράδυ κάποιος βγάζει υπουργικές αποφάσεις και το ξανακλείνει. Η απελευθέρωση κατέληξε σε μια ανούσια διαμάχη για το ωράριο που την πληρώνουν γυναικόπαιδα.

Η κ. Νίνα Κεφαλά από την Καρδίτσα, που εφάρμοσε τον νόμο και άνοιξε το φαρμακείο τρία απογεύματα, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 80.000 ευρώ. Το πρόστιμο επιδικάστηκε από...


...το πειθαρχικό συμβούλιο στο οποίο μετείχε ο πρόεδρος του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος ξεκίνησε τις διώξεις. Ενάγων και δικαστής ένα πράγμα, δηλαδή, για να αντιληφθούν όλοι την ισχύ την συντεχνιών που διαφεντεύουν τη χώρα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μιας και δεν έχει μπει κανένας πολιτικός φυλακή, θα μπορούσε να μπει η κ.Κεφαλά η οποία τόλμησε να ανοίξει το φαρμακείο της για να εργαστεί. Υποθέτω ότι θα ξόδεψε και κάποια χρήματα για να καλύψεις τις αυξημένες λειτουργικές δαπάνες της επιχείρησης της, ίσως προσέλαβε καναν άνεργο.

Το θράσος της είναι φυσικά απίστευτο. Τόλμησε να δουλέψει περισσότερο από όσο η συντεχνία της αποφάσισε γι'αυτήν, χωρίς αυτήν. Μπορεί να είχε κι ανάγκη για περισσότερα χρήματα, ποιος ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το έγκλημα της δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο...