Πιέζει η Τρόικα, αντιδρούν (on camera) Καρατζαφέρης-Σαμαράς

5.2.12

Από το in.gr:

Ολοκληρώθηκε μετά από 5 ώρες η κρίσιμη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Φαίνεται πως οι πιέσεις της τρόικας, ειδικά για τα εργασιακά ζητήματα ήταν ασφυκτικές και -κατά δήλωση του Γ.Καρατζαφέρη- οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.

Ο Αντ.Σαμαράς δήλωσε: «Μας ζητούν περισσότερη ύφεση, η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω». Ο πρόεδρος του...


...ΛΑΟΣ δήλωσε: «Δεν θα συμβάλω στην έκρηξη της επανάσταση από εξαθλίωση που θα εν συνεχεία θα κατακάψει όλη την Ευρώπη». Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει με διευρυμένη μορφή το Πολιτικό Συμβουλιο του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ρεαλιστικά, η σθεναρή αντίσταση των Καρατζαφέρη-Σαμαρά στις απαιτήσεις της τρόικας θα μπορούσε να εξελιχθεί σε διαπραγματευτικό ατού για τη χώρα. Μένει να δούμε που θα καταλήξει το νέο θρίλερ.

Συνήθως πάντως, όλοι έχουν συμφωνήσει από την αρχή κι απλά δίνουν δραματικές διαστάσεις θεωρώντας ότι έτσι η κοινή γνώμη αποδέχεται ευκολότερα δύσκολες αποφάσεις.