Κουβέλης: Θα καταψηφίσω το νέο μνημόνιο

9.2.12

Από το Skai.gr:

«Θα πάρω το βάρος και την ευθύνη και όταν έρθει το νέο μνημόνιο στη Βουλή, εγώ θα το καταψηφίσω», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτης Κουβέλης. «Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα και αυτοί που χειρίστηκαν το θέμα θέλουν τώρα συμμετοχή σε ένα άκριτο ‘ΝΑΙ’», σημείωσε και επανέλαβε την άποψή του ότι τα νέα επώδυνα μέτρα που μνημονίου δεν ήταν μονόδρομος.

Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για ένα...


...έντονα δεσμευτικό πλαίσιο, επεσήμανε ότι η πιο έντιμη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες μετά την ολοκλήρωση των ειδικών σκοπών της κυβέρνησης Παπαδήμου και επανέλαβε ότι η οποιαδήποτε συμμετοχή της «Δημοκρατικής Αριστεράς» με εντολή του ελληνικού λαού προϋποθέτει μία προγραμματική συμφωνία, η οποία θα έχει ως βασικό στοιχείο το πώς θα αναζητηθούν ισοδύναμα και αντίρροπα».

Ο κ. Κουβέλης υπενθύμισε την πρότασή του για πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε συνδυασμό με το ΕΣΠΑ και με τη σύμπραξη ενός επενδυτικού ομολόγου, ενώ τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς σημαντικού μέρους του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στη μείωση των κατώτατων μισθών, δεν εμφανίστηκε αρνητικός στην περικοπή των πολύ υψηλών συντάξεων και εκτίμησε ότι το ασφαλιστικό θα ξανανοίξει με ένταση και οδυνηρές συνέπειες.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Δεν καταλαβαίνω τη βιασύνη του κ.Κουβέλη όπως δεν καταλαβαίνω και τι ακριβώς προτείνει. Μιας και η Ελλάδα εξασφάλισε προθεσμία 15 ημερών για να βρει 300 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να περικόψει τις συντάξεις, μπορεί η Δημοκρατική Αριστερά να προτείνει δημόσια κάτι σχετικό;


Εξάλλου, η χρήση του α' ενικού προσώπου δεν τιμά ένα δημοκρατικό κόμμα, αν είναι ένα τέτοιο η Δημοκρατική Αριστερά. Όσο για το "δυο χρόνια δεν έγινε τίποτα", δεν θυμάμαι να έχει ψηφίσει υπέρ κάποιας διαρθρωτικής αλλαγής ο κ.Κουβέλης...