Ελλάδα είσαι μόνη σου

20.2.12

Συνειδητά και δόλια ο ελληνικός Τύπος επέλεξε να πουλήσει με το κιλό "φιλελληνισμό" με στόχο λίγη τηλεθέαση και λίγα clicks παραπάνω.

Πράγματι, σε ολόκληρη την Ευρώπη διοργανώθηκαν εκδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας στις οποίες συμμετείχαν οι γνωστοί 3 και ο κούκος της ελληνικής παροιμίας. Η συμμετοχή των ξένων ήταν φοβερά μικρή ενώ...


...δεν κινητοποιήθηκαν καν αρκετοί Έλληνες του εξωτερικού.

Παρ'όλα αυτά, στο πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ μπορεί κανείς να διαβάσει το χαριτωμένο "Ελλάδα δεν είσαι μόνη σου" και να νιώσει λίγη...στοργή. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πια λεφτά και για Proderm.

Διαβάζοντας πλέον κανείς τον ξένο Τύπο μπορεί να διαπιστώσει ότι η Ελλάδα είναι πια μόνη της. Δεν ασχολούνται καν μαζί της οι διάσημοι οικονομολόγοι που μέχρι πρόσφατα αντιμετώπιζαν την ελληνική κρίση ως case study. Η Ελλάδα είναι μόνη της, κυρίως γιατί το διάλεξε. Μόνοι μας σαμποτάραμε το Μνημόνιο, μόνοι μας δαιμονοποιήσαμε τους ξένους, μόνοι μας αρχίσαμε πάλι να συζητάμε για την επιστροφή της δραχμής.

Μιας και πάντως επιχειρούνται διάφορες αστείες αναλογίες με τους Φιλέλληνες του 1821, θυμίζω ότι την έκβαση της Επανάστασης έκρινε η ναυμαχία του Ναυαρίνου (20 Οκτωβρίου 1827). Είχε προηγηθεί η φυλάκιση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ενώ ακολούθησε η δολοφονία του Καποδίστρια. Από Έλληνες για τους Έλληνες...