Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης έγινε επιτέλους υπουργός Παιδείας

7.3.12

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης είναι ένας ακαδημαϊκός-superstar τον οποίο κι εκτιμούν συνήθως εξωπανεπιστημιακά κοινά που τον έχουν γνωρίσει μέσω των διαφόρων αγιογραφιών του από τον Τύπο. Αν και λίγοι μπορούν να αμφισβητήσουν τη συμβολή του στην επιστήμη της γλωσσολογίας, πολλοί είναι εκείνοι που εδώ και χρόνια κουραστεί από την ανούσια υπερπροβολή του.

Βαθιά συντηρητικός και με...


...ελάχιστα σύγχρονες αντιλήψεις περί Παιδείας, ο Μπαμπινιώτης αναλαμβάνει επιτέλους το χαρτοφυλάκιο εκείνο για το οποίο τόσο μόχθησε όλα αυτά τα χρόνια στους διάφορους διαδρόμους. Η αλήθεια είναι ότι το υπερκομματικό του προφίλ ταιριάζει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Κατά τα λοιπά, η άριστη επιστημονική του κατάρτιση δεν τον καθιστά αυτόματα κατάλληλο για υπουργό Παιδείας ο οποίος κι ασχολείται με εκατοντάδες θέματα και δεκάδες οργανισμούς.  Σχεδόν ανύπαρκτη είναι επίσης και η εμπειρία του από εκπαιδευτικά συστήματα και πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού καθώς μπορεί να είναι star αλλά...εγχώριος.

Ευτυχώς, θα έχει λίγο χρόνο στη διάθεση του να πειραματιστεί με τη δημόσια διοίκηση καθώς η θητεία του θα έχει ημερομηνία λήξης. Από σήμερα, στο βιογραφικό του θα υπάρχει και η σημείωση "υπουργός παιδείας". Ένας θρίαμβος του marketing.