Χαρβούδελης: Ο κ. Παπαδήμος πέτυχε

26.3.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού κ.Γκίκα Χαρδούβελη, στην εφημερίδα "Κεφάλαιο":

Να ξεκαθαρίσουμε ότι ο κ. Παπαδήμος πέτυχε αυτό που κλήθηκε να κάνει. Κλήθηκε να δώσει αξιοπιστία στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και το έκανε, καθώς ήταν ένα πρόσωπο που εμπιστεύονταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Μίλησε με καθαρή γλώσσα τόσο με τους ηγέτες της Ευρωζώνης όσο και στους τεχνοκράτες. Κατάφερε να λύσει το πρόβλημα της νέας δανειακής......σύμβασης και έστρωσε τον δρόμο για την επόμενη κυβέρνηση βάζοντας τις βασικές προτεραιότητες σε ένα δρόμο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται εφ΄όσον συμφωνούν πλέον και οι πολιτικοί ηγέτες, να είναι σ΄ αυτό το πόστο.

Εάν συμβεί κάτι και δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους πάλι και χρειασθούν έναν  ουδέτερο πρωθυπουργό που θα μας σπρώξει στην σωστή κατεύθυνση, φαντάζονται ότι θα το κάνει. Αυτός έτσι κι αλλιώς εργάζεται στην κατεύθυνση του να μην τον χρειάζονται...


Σχόλιο Παραπολιτικής: Πράγματι, την επομένη των εκλογών κι εν όψει μιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, ο Λουκάς Παπαδήμος θα ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για να αναλάβει εκ νέου τη θέση του πρωθυπουργού. Αρκεί αυτή τη φορά να τολμήσει να ζητήσει μια διαφορετικής σύνθεσης κυβέρνηση...