Βενιζέλος: Δεν φτάσαμε τυχαία εδώ, απλά έτυχε να είμαι εγώ Υπ.Οικονομικών

11.3.12

Στο μεγάλο Μουσείο Μεταπολιτευτικής Μπουρδολογίας που κάποια μέρα θα λειτουργήσει στην Αθήνα, προτείνω η παρακάτω αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου να τοποθετηθεί σε μαρμάρινη πλακέτα στην είσοδο.

Απολαύστε τον συλλογισμό του, όπως τον διατύπωσε χθες στην Εθνική...


...Συνδιάσκεψη γνωστού μικρομεσαίου κόμματος της Κεντροαριστεράς:

Και τώρα που η στιγμή είναι θετική, τώρα που μπορούμε να πούμε αυτό το ευχαριστώ, οφείλουμε να κοιτάξουμε ξανά στα μάτια τον κάθε συμπολίτη μας και να του πούμε με ειλικρίνεια, με απόλυτη ειλικρίνεια ένα μεγάλο συγνώμη για διαχρονικά πολιτικά και ιστορικά λάθη και παραλείψεις που βεβαίως βαραίνουν και την παράταξή μας και εμάς, όσους ασκήσαμε και ασκούμε εξουσία προσωπικά.
  
Δεν φτάσαμε τυχαία στο αποτέλεσμα αυτό. Τίποτα δεν ήταν προϊόν του αυτόματου πιλότου. Τίποτα δεν είναι εύκολο και αυτονόητο. Επί μήνες και πάντως τους τελευταίους εννέα μήνες που έτυχε κι εγώ, μετά από την επίμονη παρότρυνση και πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου, να βρίσκομαι στο τιμόνι του Υπουργείου Οικονομικών, δώσαμε μια συνεχή διαπραγματευτική μάχη. 


Το πιάσατε έτσι; Φτάσαμε σε αυτή τη θετική στιγμή όχι τυχαία αλλά επειδή...έτυχε να είναι κι εκείνος Υπ.Οικονομικών, μετά τα...παρακάλια του Γιώργου Παπανδρέου. Από έναν άνθρωπο που βαφτίζει το "με κάνεις υπουργό ή σε ρίχνω" σε "επίμονη παρότρυνση", μπορεί κανείς να περιμένει τα πάντα, μέχρι και να αρνείται τη συμβολή της τύχης με το επιχείρημα "έτυχε"...

Μου μοιάζει έτοιμος να τετραγωνίσει και τον κύκλο.