Περιμένοντας την Άννα Διαμαντοπούλου

3.3.12

Αμφίσημα είναι τα μηνύματα που εκπέμπει τον τελευταίο καιρό η Υπ.Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στους συνομιλητές της καθώς αρνείται να ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

Μετά τη διάλυση της 4αδας στην οποία συμμετείχε μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο, το Γιάννη Ραγκούση και τον Ηλία Μόσιαλο, η κ.Διαμαντοπούλου επέλεξε πρώτα να αποκαταστήσει τις σχέσεις με...


...τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον οποίο κι αποθέωσε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Όλοι τότε θωρήσαμε ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η δική της ώρα να ασπαστεί δημόσια τον υπουργό Οικονομικών, αντιγράφοντας την...τεχνική του Ανδρέα Λοβέρδου. Πέσαμε έξω; Δύσκολη η απάντηση...

Σήμερα, η Άννα Διαμαντοπούλου γνωρίζει, ως έμπειρη πολιτικός κι ως έξυπνος άνθρωπος, ότι ο πιο ασφαλής δρόμος για την προσωπική της επιβίωση είναι η προσάρτηση της στο άρμα του φλύαρου συνταγματολόγου. Την ίδια ώρα όμως, οι πιέσεις που δέχεται από συνεργάτες και φίλους της είναι κάτι παραπάνω από σφοδρές. Εισπράττει κι αυτή τη μαζική απόρριψη του Ευάγγελου Βενιζέλου από το υγιές κομμάτι του ΠΑΣΟΚ ενώ παράλληλα διαπιστώνει ότι πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν μια 3η υποψηφιότητα που θα εκπροσωπήσει το νέο.

Αν και η ίδια θα επιθυμούσε πολύ να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος προβάλλοντας μια εκσυγχρονιστική πλατφόρμα ιδεών, γνωρίζει ότι η ίδια δεν κάνει "γκελ" στον κόσμο. Αυτές τις μέρες εύχεται να μην υπάρξει τελικά 3η υποψηφιότητα και να προσδεθεί αυτονόητο στο άρμα του Βενιζέλου. Δεν θα είναι εξίσου εύκολη η απόφαση της σε περίπτωση που πχ ο Γιάννης Ραγκούσης καλέσει σε συσπείρωση τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Αν ήμουν πάντως στη θέση της, θα είχα συνειδητοποιήσει το "ή τώρα ή ποτέ" της συγκυρίας...