Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το Δημόσιο συνωμοτεί υπέρ σου

14.3.12


"Όταν θέλουμε κάτι, ολόκληρο το Σύμπαν συνωμοτεί για να μας επιτρέψει να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα" έγραψε κάποτε ο Πάολο Κοέλιο και η ελληνική Δημόσια Διοίκηση έρχεται να ξεπεράσει ακόμα και τις δυνάμεις του Σύμπαντος.

Τέσσερις ολόκληροι υπουργοί υπογράφουν μια απόφαση που φέρει τον τίτλο "Μεταφορά υπαλλήλου" με την οποία υπάλληλος της ΕΘΕΛ μεταφέρεται στο...



...δήμο της Λευκάδας(!) και μάλιστα σε συνιστώμενη προσωπαγή θέση. Με λίγα λόγια, το ελληνικό Δημόσιο προτίμησε να "φορτώσει" στο δήμο της Λευκάδας έναν υπάλληλο της ΕΘΕΛ παρά να τον απολύσει.


Αν μάλιστα υποθέσουμε ότι ο Δήμος της Λευκάδας χρειαζόταν έναν ακόμα υπάλληλο, το Δημόσιο θεωρεί de facto κατάλληλο έναν υπάλληλο της ΕΘΕΛ ΑΕ και δεν επιλέγει να αναζητήσει έναν υπάλληλο αξιοκρατικά από την αγορά εργασίας.

Για την Ιστορία, την απόφαση "μεταφοράς" του υπαλλήλου υπογράφουν η Φώφη Γεννηματά, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Ντίνος Ρόβλιας και ο Μάκης Βορίδης. Χρειάστηκαν 4 ολόκληρες υπουργικές υπογραφές για να υλοποιηθεί μια ακόμα ανορθολογική απόφαση της Δημόσιας Διοίκησης.