Η απάντηση του Ηλία Μόσιαλου στη στοχοποίηση του από συγκεκριμένα sites

16.3.12

Παραθέτω την απάντηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηλία Μόσιαλου σε πρόσφατα δημοσιεύματα blogs όπως ο ίδιος τη δημοσίευσε μέσω του Facebook:

Είναι γνωστό ότι τον Ιανουάριο του 2010 έδωσα στη δημοσιότητα και στην διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, στοιχεία για την υπέρογκη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα. Επεσήμανα ότι από το 2000 έως το 2009, η εξωνοσοκομειακή δαπάνη αυξήθηκε από 1 περίπου δις σε 5,1 δις, ποσοστό, πάνω από 400%.



Η αύξηση αυτή οφειλόταν κυρίως στη σπάταλη διαχείριση και την ανορθολογική συνταγογράφηση, χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική επίπτωση στο επίπεδο της υγείας του Ελληνικού λαού. Επομένως, ο περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα κάθε κυβερνητικής πολιτικής. Παρόλα αυτά υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις. Όμως, το τελευταίο διάστημα οι μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για τον περιορισμό της δαπάνης φαίνεται πως έθιξαν μεγάλα και συγκεκριμένα συμφέροντα.

Γιʼ αυτό και τα συμφέροντα αυτά, ήδη από τις 13.04.2012 έχουν ξεκινήσει σε βάρος μου, μέσω του διαδικτύου κυρίως, ένα βρώμικο πόλεμο διαδίδοντας ψέματα και συκοφαντίες, παρ'όλο που ο ίδιος δεν ασκώ κυβερνητική πολιτική στο χώρο αυτό. Είναι φανερό ότι όσοι συντέλεσαν στο να εκτροχιαστεί η χώρα δημοσιονομικά δεν νοιάζονται για τους μισθούς και τις συντάξεις των ευσυνείδητων Ελλήνων πολιτών αλλά για τη διατήρηση των συμφερόντων τους. Αντιθέτως εγώ καθ'ολη τη διάρκεια της πολιτικής μου παρουσίας υπηρέτησα τα συμφέροντα των πολιτών, κάτι που μου επιβάλλει άλλωστε και η επιστημονική μου ιδιότητα. Καλώ την κοινωνία των πολιτών τα συμφέροντας της οποίας βάλλονται μέσω των επιθέσεων σε βάρος μου, να λάβει θέση ενώ επιφυλάσσομαι ν'ασκήσω όλα τα νόμιμά μου δικαιώματα.