Γιατί ψηφίζω Δημιουργία Ξανά

30.4.12

Του Κώστα Ζίβα*

Μια βδομάδα πριν τις καθοριστικές εκλογές της 6ης Μαΐου και το πολιτικό κατεστημένο μαζί με τα ΜΜΕ έχει καθορίσει την ατζέντα που τους βολεύει . Λίγο από εικονική κάθαρση με Άκη , λίγο από εύκολους δεκάρικους ενάντια στο μνημόνιο χωρίς φυσικά αντιπρόταση , λίγο από Χρυσή Αυγή και μετανάστες για να αισθανθούμε όλοι δημοκράτες και λίγο από ισοδύναμα μέτρα για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι θα μοιραστεί χρήμα.

Οι συζητήσεις για το κράτος δικαίου , για τις...


...απαραίτητες και κάποιες εξ αυτών επώδυνες  αλλαγές που πρέπει να γίνουν  εκλείπουν φυσικά. Κανείς από αυτούς δεν μιλάει για τη διαλυμένη παιδεία , το χρεοκοπημένο συνταξιοδοτικό  , για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης . Για το καρκίνωμα του συνδικαλισμού , τις σχέσεις κράτους-εκκλησιών , την κατεστραμμένη  επιχειρηματικότητα και δημιουργικότητα . Μας έχουν εθίσει στην ευημερία που φέρνει μόνο το χρήμα. Η λύση γι' αυτούς  συνήθως βρίσκεται σε μια αύξηση , σε ένα επίδομα , στις πολεμικές αποζημιώσεις , στα πετρέλαια, στην μαγική εξαφάνιση του χρέους.

Μέσα σε όλο αυτό το συρφετό από κραυγές , εύκολα συνθήματα  και ευχολόγια υπάρχει η φρέσκια και ξεκάθαρη θέση της Δημιουργίας  Ξανά. Στις θέσεις της Δημιουργίας Ξανά δεν θα βρεις παροχές , δεν θα βρεις "ισοδύναμα" μέτρα  αλλά τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να δημιουργήσουμε ένα κράτος δικαίου , ένα κράτος που θα παράγει. Στην παιδεία με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού  και την επιλογή του σχολείου από το γονέα . Στο μικρό και ευέλικτο κράτος που πρέπει να παίζει το ρόλο του ρυθμιστή. Στο συνταξιοδοτικό με τον προσωπικό λογαριασμό σύνταξης. Στον πλήρη διαχωρισμό του κράτους από την ορθόδοξη εκκλησία.

Φυσικά και δεν ανακαλύφθηκε ξαφνικά η επιτομή των προγραμμάτων αλλά είναι ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές θέσεις πάνω στις οποίες μπορούμε να χτίσουμε ένα σύγχρονο  κράτος, το οποίο είναι και το κλειδί για την ανάκαμψη και την μετέπειτα ευημερία μας .
Ήρθε η ώρα να εκφραστούμε πραγματικά με την ψήφο μας και να αποβάλουμε τα όποια διλήμματα διακυβέρνησης καθώς και την ανέξοδη κριτική και παροχολογία εκ του ασφαλούς. Ήρθε η ώρα για ψήφο δημιουργίας

* Ο Κώστας Ζιβας (@zivas ) είναι μαθηματικός και ιδρυτής της Singletonapps.