Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Ναπολέων της Αρκαδίας

27.4.12

Η πορεία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στο χώρο του ΠΑΣΟΚ είναι κάτι παραπάνω από γνωστή, αφού το ταξίδι ήταν μακρύ, περιλάμβανε μέχρι και στάσεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της εξωτικής Ρουμανίας.

Σε αυτές τις εκλογές, ο Οδυσσέας έχει αγχωθεί. Μπορεί μεν ο Δημήτρης Ρέππας να αποχώρησε από την εκλογική περιφέρεια της Αρκαδίας αλλά νέες υποψηφιότητες απειλούν τον...ταλαντούχο γιατρό ο οποίος έκανε μάλιστα κι ό,τι...


...μπορούσε για να "κόψει" κόσμο από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Η υψηλή θέση που κατέχει στην αυλή του Ευάγγελου Βενιζέλου τον κάνει να νιώθει πια πανίσχυρος.

Αυτό που βρήκα πραγματικά απολαυστικό όμως είναι το προεκλογικό του φυλλάδιο στο οποίο αυτοπροωθείται ως ο "Οδυσσέας της Αρκαδίας" σε μια κρίση μεγαλείου απόλυτα ταιριαστή με την ψυχοσύνθεση του.


Το καλύτερο; Στις 4 σελίδες του φυλλαδίου του (εδώ) αναλύει με περηφάνια τις δεκάδες φορές που χρειάστηκε να παρέμβει ως βουλευτής στη Δημόσια Διοίκηση υπέρ αιτημάτων της εκλογικής του περιφέρειας. Σύμφωνα με τη δική του αφήγηση, τίποτα δεν έγινε στην Αρκαδία χωρίς τη δική του συμμετοχή ή συμβολή.

Αξίζει μια θέση στη Βουλή κάποιος που τονίζει πόσο σημαντική είναι η δική του μεσολάβηση για να λειτουργεί το κράτος;