Θανάσης Οικονόμου: Δεν ήθελα να είμαι βουλευτής στα κρυφά

4.5.12

Ο Θανάσης Οικονόμου ήταν ένας από τους λίγους βουλευτές επαρχίας του ΠΑΣΟΚ που σήκωσαν συνειδητά το βάρος του Μνημονίου από το 2010 μέχρι σήμερα. Την Κυριακή ζητά και πάλι την ψήφο των πολιτών στα Ιωάννινα αλλά χωρίς εκπτώσεις.

Σε σημερινή συνέντευξη του σε τοπικό site (εδώ) δηλώνει:


 Βουλευτής στα κρυφά δεν ήθελα και δεν θέλω να είμαι. Η λογική ψηφίζω και μετά πηγαίνω στην εκλογική μου περιφέρεια και παίζω το δράμα «ψήφισα για την φουκαριάρα τη μάνα μου» δεν μου πάει. Το θεωρώ μια λαϊκίστικη και...


...παλαιοκομματική λογική που δεν την υπηρέτησα και δεν θα την υπηρετήσω όποιο κι αν είναι το προσωπικό πολιτικό κόστος. Γιατί αυτή η στάση είναι μας έφερε εδώ. Αν λοιπόν λέτε ότι είμαι περισσότερο εκτεθειμένος από ότι άλλοι, τότε αυτό σημαίνει ότι ήμουν ειλικρινής, διαυγής στις απόψεις μου και έκανα τη δουλειά που μου εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου. 

Και συνεχίζει:

Θα ήταν πολύ εύκολο να πω «μας πολέμησαν τα συμφέροντα». Όμως ασχέτως αν υπάρχει και σε αυτό κάποια βάση δεν νομίζω ότι είναι εκεί το θέμα. Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν προχώρησαν γιατί όλοι ήθελαν γενικές αλλαγές αρκεί να μην τους αφορούσαν. Και πριν το 2009 για παράδειγμα ζητούσαμε μεταρρυθμίσεις, αξιοκρατία, ακόμη και ο Καραμανλής βρήκε με το σύνθημα «επανίδρυση». Όμως, όπως έχω ξαναπεί, αν δεν υπάρχουν κοινωνικές συμμαχίες τίποτα δεν προχωράει. Στην Ελλάδα για να επιβιώσουν οι αλλαγές πρέπει να επιβιώσει και ο φέρων. Αν θέλουμε, λοιπόν, να χτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή πρέπει να λάβουμε αυτό να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν.  


Μιας και βγήκε για πρώτη φορά βουλευτής το 2009, εύχομαι να καταφέρει ξανά. Χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ νέες και δυναμικές φωνές.