Παπαρήγα: Αρχή των πειραματισμών η αποπομπή Παπανδρέου- ΕΡΤ,Κοντρα,Αυριανή στηρίζουν Τσίπρα

25.5.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αnt1:

Ποια είναι τα καινούργια στοιχεία στις δύο τελευταίες εκλογικές μάχες; Είναι φανερό ότι η κυρίαρχη τάξη της χώρας μας που ο πυρήνας της είναι οι επιχειρηματίες, βρίσκεται σε μια εσωτερική διάσπαση αυτή τη στιγμή, όχι όσον αφορά στους εργαζόμενους. Η αστική τάξη βλέπει βαθιά τα πράγματα. Και νομίζω η αρχή...


...των νέων πειραματισμών έγινε με την αποπομπή του Γ. Παπανδρέου, του οποίου βεβαίως δεν είμαι καθόλου οπαδός, ούτε λυπήθηκα γιατί τον έδιωξαν.

Το αντικειμενικό στοιχείο είναι άξιο προβληματισμού. Αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα μετά την προηγούμενη εκλογική μάχη, έχουμε το φαινόμενο που ένα τμήμα της αστικής τάξης επιχειρεί, προσπαθεί να μείνει στο σχήμα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για να προχωρήσει αυτή η πολιτική. Αλλά βλέπουν ότι το άλογο κουτσαίνει. Ένα άλλο τμήμα που είναι ποιο ανοιχτομάτικο σου λέει: Αν η Ελλάδα περάσει σε χρεοκοπία, ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση; Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που θα ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος και δικαιολογημένα; Ποια κυβέρνηση μπορεί να χειριστεί αυτό το ζήτημα;».

(...)
«Μια αριστερά. Καθαρά πράγματα. Δεν τη θέλουν μόνη της, εκεί θα γίνει παζάρι, αν θα πάει με κομμάτι του ΠΑΣΟΚ κ.λπ.. Αυτή σου λένε θα διαχειριστεί καλύτερα, γιατί δεν θα κάνει τις ίδιες απεργίες ο κόσμος σε μια κυβέρνηση της αριστεράς. Θα βάλουν δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη λάντζα της χρεοκοπίας. Δεν τον λυπάμαι, γιατί συνειδητά αναλαμβάνει αυτό τον ρόλο. Αλλά αυτό θα γίνει, θα είναι μιας χρήσης. Έτσι σκέφτεται η αστική τάξη.

Επίσης έχουμε δύο – τρία στοιχεία τα οποία δεν τα είχαμε δει σε καμία εκλογική μάχη. Η κρατική τηλεόραση, αυτή τη στιγμή, έχει γίνει τηλεόραση κατά 80% του ΣΥΡΙΖΑ. ΚΟΝΤΡΑ, Αυριανή, από λάτρεις του Σαμαρά έγιναν του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν λέω ότι είναι ειλικρινείς φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κρατική τηλεόραση, δεν μιλάω για διαπλοκή αυτή τη στιγμή, δεν κατηγορώ κανένα για διαπλοκή ούτε για ανταλλάγματα και τέτοια. Και έρχεται καπάκι χτες ο ΣΥΡΙΖΑ και τα βάζει με τα ισχυρά τηλεοπτικά κανάλια. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, και το γαϊτανάκι του ΣΕΒ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη μετενέργεια κ.λπ.. Μιλάω για επιλογές της αστικής τάξης, γιατί αυτό το ρεύμα από 5% λένε ότι φτάνει στο 30%. Το ΠΑΣΟΚ έκανε 7 χρόνια. Εδώ λοιπόν, πάνω σε ένα υπαρκτό αντικειμενικό ρεύμα λαϊκής δυσαρέσκειας, γνήσιο, δίκαιο, δεν κατασκευάστηκε, παίζονται παιχνίδια και προδικάζουν πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας. Αν βάλουμε νερό στο κρασί μας θα είμαστε κι εμείς καλή επιλογή. Μια αριστερά του σαλονιού είναι ότι πρέπει σήμερα».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τις αναλύσεις της τον τελευταίο καιρό η θρυλική Αλέκα. Ζηλευτή η διαύγεια της, ακόμα πιο σπάνιο το πολιτικό της θάρρος.