Ο αδικημένος Άδωνις Γεωργιάδης

22.6.12

Κατά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης δεν επέστρεψε στο Υπ.Ναυτιλίας "πληρώνοντας" το ακροδεξιό και λιγάκι υστερικό παρελθόν του. Δεν πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, δεν βλέπω σε αυτή τη χώρα να μας περισσεύουν πολλοί πετυχημένοι υπουργοί.

Προσωπικά, χρειάστηκα πάρα πολύ καιρό για να πάρω στα σοβαρά τον κ.Γεωργιάδη κι έχω την εντύπωση ότι ούτε και ο ίδιος φιλοδοξούσε για...


...καιρό να τον παίρνουν πολλοί στα σοβαρά. Του αρκούσε η ευρεία αποδοχή του στους κόλπους του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Η κρίση όμως μας έκανε όλους πολύ πιο διαλλακτικούς στις διαφορετικές απόψεις, ειδικά όταν στις πλατείες άρχισαν να κυκλοφορούν οι πλασιέ του χάους. Η κρισιμότητα των περιστάσεων έκανε τη φωνή του κ.Γεωργιάδη λιγότερο τσιριχτή και τα επιχειρήματα του περισσότερο ορθολογικά.

Ήταν ένας από τους πρώτους κι από τους ελάχιστους που δεν κρύφτηκαν. Βγήκε μπροστά, υπερασπίστηκε έλλογα το πρώτο Μνημόνιο, το ψήφισε και μετά βγήκε στους δρόμους και στα πεζοδρόμια και συγκρούστηκε με τους Καζάκηδες και τους λοιπούς κομπογιαννίτες θεωρητικούς της Ελλάδας της Δραχμής. Στο ενδιάμεσο, η επιχείρηση του καιγόταν ξανά και ξανά από τους γνωστούς-αγνώστους.

Τον Νοέμβριο του 2011 βρέθηκε ξαφνικά αρμόδιος υπουργός για το χαρτοφυλάκιο της Ναυτιλίας και το ξεκίνημα του ήταν όσο γραφικό περιμέναμε καθώς οι πινακίδες του γραφείου του απέκτησαν μερικούς...τόνους παραπάνω. Το τέλος της θητείας του όμως ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό! Με επιστολές τους στον τότε πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου, η Ένωση Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλία και η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραία ζήτησαν την παραμονή του κ.Γεωργιάδη στο πόστο του με χαρακτηρισμούς όπως "βρήκαμε βρήκε έναν εμπνευσμένο Υπουργό, εργασιομανή, δίκαιο με ορθοκρισία και έλεγχο ορθής και εγκαίρου εκτελέσεως των προγραμματισθέντων δράσεων".

Παρ'όλα αυτά, χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν επέστρεψε στο Υπ.Ναυτιλίας παρά το ότι τη χώρα κυβερνά πλέον το κόμμα του. Ίσως τον "έκοψε" η ΔΗΜΑΡ. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη μπορεί να ανεχθεί τον Στυλιανίδη αλλά όχι τον Γεωργιάδη; Από τι προστάτευσε την κυβερνητική λειτουργία; Από την εργασιομανία;

Όπως και να έχει, ο κ.Γεωργιάδης θα συνεχίσει να είναι βουλευτής και υποθέτω εξίσου πληθωρικός με πριν. Θα του πρότεινα να αξιοποιήσει αυτό τον χρόνο παραγωγικά, ίσως κι αναθεωρώντας ορισμένες ακραίες θέσεις του που παλαιότερα τον έθεσαν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν κανονικό Δεξιό πολιτικό, σε μια χώρα που δεν έχει πολλούς τέτοιους.

Υ.Γ Ξέρω ότι πολλοί τον θεωρείτε "φασίστα", τον θεωρούσα κι εγώ. Κάναμε λάθος και το πληρώσαμε βλ. Χρυσή Αυγή.