Χαζεύοντας το βιογραφικό του Superman Μάριου Σαλμά

22.6.12

Ο Μάριος Σαλμάς επέστρεψε χθες στο Υπ.Υγείας στο οποίο βρισκόταν και στις κυβερνήσεις Καταλληλότερου. Ήδη μάλιστα γράφονται καλά λόγια γι' αυτόν σε site των οποίων οι ιδιοκτήτες ασχολούνται με τον χώρο της Υγείας. Υποθέτω ότι όλους αυτούς θα τους στενοχωρήσει, περικόπτοντας με θάρρος τις περιττές δαπάνες.

Έριξα μια ματιά στο βιογραφικό του όπως δημοσιεύεται στο site της Βουλής και διαπίστωσα ότι είναι ένας άνθρωπος που...


...πέτυχε γρήγορα, πολύ γρήγορα. Παιδί-θαύμα;

Γεννήθηκε το 1968 και φοίτησε στην Ιατρική Σχολής της Θεσσαλονίκης, έκανε την ειδίκευση του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου του οποίου είναι και Διδάκτωρ. Το 1999, σε ηλικία 31(!) ετών, εξελέγη Λέκτωρ Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αφού στα 31 του ήταν ήδη λέκτορας, να τι έκανε μέσα σε 13 χρόνια:

- Τουλάχιστον 6 χρόνια στην Ιατρική (αν δεν άργησε ούτε μια μέρα να τελειώσει)
- Αν υποθέσουμε ότι τότε δεν υπήρχε καθόλου αναμονή, ξεκίνησε αμέσως την ειδικότητα η οποία μάλλον κράτησε κι αυτή 6 χρόνια (1 χρόνο χειρουργική + 5 χρόνια ορθοπεδική).

Στο ενδιάμεσο, έχει σίγουρα εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις κι ενδεχομένως και το αγροτικό του. Το 1993 και το 1996 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας με την Πολιτική Άνοιξη, σε ηλικία 25 και 28 ετών αντίστοιχα. Μέσα σε αυτό το διάστημα, δηλώνει και μετεκπαίδευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Balgrist στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Κι αφού μέχρι το 1999 έχει προλάβει να τελειώσει την Ιατρική, να μετεκπαιδευτεί, να πάει Στρατό, να τελειώσει το διδακτορικό του, να εκλεγεί Λέκτορας και να δουλέψει ως γιατρός, το 2000 εκλέγεται βουλευτής. Ο τύπος είναι πρώτος ξάδερφος του Superman, δεν εξηγείται αλλιώς...

Δυο ακόμα παρατηρήσεις:

α) Εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008, φέροντας παράλληλα την βουλευτική ιδιότητα.

β)  Δηλώνει 18 δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών σε ξένα περιοδικά. Εδώ βρήκα μόνο 6, όλες μάλιστα "συλλογικές" κι όλες όσο ήταν βουλευτής. Καμία από τις 6 δεν έχει δημοσιευθεί πριν το 1999, δηλαδή πριν εκλεγεί λέκτορας. Οι άλλες 12 δεν καταγράφονται στο έγκυρο pubmed, κάτι που δείχνει είτε την ποιότητα τους είτε...