Στην Ύδρα υψώθηκε το λάβαρο της Δραχμής

20.8.12

Από το Έθνος:

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν οι αστυνομικοί του τμήματος φορολογικής αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας έφτασαν στην Υδρα για να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε καταστήματα. Οι αξιωματικοί βρίσκονταν την προηγούμενη ημέρα στις Σπέτσες, συνεχίζοντας τις «εφόδους» τους στα νησιά. Μόλις έφτασαν στην Υδρα, άφησαν τα πράγματά τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και σκόπευαν να φύγουν με το τελευταίο πλοίο της ημέρας.

Η πρώτη «επίσκεψη» που πραγματοποίησαν ήταν σε ταβέρνα. Μόλις έφτασαν, οι αστυνομικοί...


...ενημέρωσαν τους ιδιοκτήτες της ομόρρυθμης εταιρείας ότι θα έκαναν έλεγχο και έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το κλιμάκιο διαπίστωσε ότι από τις 13 παρέες που έτρωγαν στο μαγαζί στις 11 δεν είχε κοπεί απόδειξη. Αν και οι παραγγελίες είχαν καταχωριστεί στη συσκευή παραγγελίας και ήταν ήδη σερβιρισμένες, δεν είχαν εκδοθεί οι αντίστοιχες αποδείξεις. Ωστόσο, το ποσό ξεπερνούσε τα 700 ευρώ και έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή η αυτόφωρη διαδικασία.

Τότε οι αστυνομικοί ζήτησαν να μιλήσουν με τους υπευθύνους του καταστήματος. Η άδεια του μαγαζιού είχε εκδοθεί στο όνομα μιας γυναίκας της οποίας ο γιος ήταν στο ταμείο. Και οι δύο -ως μέτοχοι στην ομόρρυθμη εταιρεία- ήταν συνυπεύθυνοι σύμφωνα με τον νόμο.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά, κι ενώ οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να συλλάβουν μάνα και γιο, η γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία. Το κλιμάκιο επικοινώνησε με το τοπικό αστυνομικό τμήμα και ζήτησε να τη συνοδεύσουν σε θεραπευτήριο. Ο γιος της οδηγήθηκε στο τμήμα.

Στο μεταξύ, στο μικρό λιμάνι του νησιού η είδηση για την επικείμενη σύλληψη του μαγαζάτορα είχε μαθευτεί. Πλήθος από άλλους ιδιοκτήτες και εργαζομένους σε άλλα καταστήματα άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το αστυνομικό τμήμα, απαιτώντας την απελευθέρωση του μαγαζάτορα.

Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους, με ένταση τόσο έξω από το Τμήμα όσο και στο πλοίο που νόμιζαν ότι θα μετέφερε τον συλληφθέντα. Καθώς η νύχτα προχωρούσε, οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να φύγουν από το νησί, ενώ -όπως μας είπαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.- οι συγκεντρωμένοι έκοψαν και το ρεύμα του αστυνομικού τμήματος για λίγες ώρες.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θα μου επιτρέψετε να μην θεωρήσω το περιστατικό "μεμονωμένο". Είναι μια από τις πολλές αντιδράσεις που γεννά η ιδεολογία της Δραχμής, η βλαχομαγκιά του Ελληναρά που στηρίζει με πάθος μια βαλκανική Ελλάδα που δεν χρωστάει, δεν πληρώνει και ρίχνει και καμιά σφαλιάρα...