Στο σκοτάδι τα έξοδα της πολυδάπανης ΕΕΕΠ που ίδρυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

23.8.12

Με ασαφείς περιγραφές ξεφεύγει από τον έλεγχο της Διαύγειας η Επιτροπή Εποπτείας κι Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) η οποία ιδρύθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον περασμένο καλοκαίρι και στελεχώθηκε από ένα στρατό δημοσίων υπαλλήλων της επιρροής του.

Στον ιστότοπο της Διαύγειας αναρτώνται τακτικά έγγραφα με δαπάνες αρκετών χιλιάδων ευρώ οι οποίες...


...όμως όχι μόνο δεν περιγράφονται αναλυτικά αλλά συνήθως μάλιστα "προβλέπονται" και στρογγυλοποιούνται.

Δείτε για παράδειγμα ένα έγγραφο της 6ης Ιουλίου με το οποίο εγκρίνεται δαπάνη ύψους 5.000 ευρώ για μετακινήσεις στελεχών εντός του καλοκαιριού οι οποίες και θα λάβουν χώρα μέχρι τις 30 Αυγούστου. Έχει προϋπολογιστεί το συνολικό κόστος και μάλιστα είναι στρογγυλός αριθμός;

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η πράξη δεν υπογράφεται χειρόγραφα ούτε από τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας αλλά ούτε κι από τον πρόεδρο της ΕΕΕΠ!


Με ακριβώς ίδιας μορφής έγγραφα, εγκρίνεται δαπάνη ύψους 10.000 ευρώ (!) για τα ταξίδια των στελεχών για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και 4.800 ευρώ για τους μήνες Απρίλιο και (πάλι) Μάιο! Συνολικά, η ΕΕΕΠ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 7.000.000 ευρώ ετησίως με τη χρησιμότητα της να είναι τουλάχιστον συζητήσιμη.

Θυμίζω ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχρισε επικεφαλής του οργανισμού τον στενό του συνεργάτη Ευάγγελο Γιαννακόπουλο με μηνιαίο μισθό 5.000 ευρώ ενώ ο οργανισμός στελεχώθηκε με αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες, από ΕΟΜΜΕΧ μέχρι ΕΘΕΛ! Διαβάστε και φρίξτε εδώ.

Σκοπεύει άραγε ο κ.Στουρνάρας να επανεξετάσει τη λειτουργία της πολυδάπανης ΕΕΕΠ;

12 σχόλια:

 1. Τι περίμενες παραπολιτικέ δηλαδή? Δεν έχουν δείξει δείγματα γραφής εδώ και χρόνια αυτοί οι άνθρωποι?
  Απλά αφού κατάφεραν και εκπαραθύρωσαν όσουν όσους θέλανε ΑΣΕΠ, αξιολογήσεις, openGov, Διαύγειες και άλλα τέτοια νοσηρά εγχειρήματα, αποφάσισαν να μοιράσουν ξανά μεταξύ τους την κατά πολύ μικρότερη πίτα.

  Γι αυτό και το 1 εκατομύριο για δύο χρόνια των συμβούλων του πρωθυπουργού Παπανδρέου είναι ΘΕΜΑ, ενώ οι καθημερινές μάσες και χάψες των κολλητών του τριο-στούτζες δεν είναι.
  ΑΜΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αναρωτιέμαι πότε θα αποφασίζουν να κλείσουν και την Διαύγεια όπως έκαναν και με όλα τα άλλα που ξεκίνησε ο Παπανδρέου.

  Ο Βενιζέλος είναι ήδη παρελθόν. Μόλις κατεβούν τα μέτρα στη βουλή θα αρχίσει να γράφεται ο επίλογος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ 5:59μμ Και όταν με το καλό τελειώσουμε με το παρελθόν που είναι ο Βενιζέλος, θα έρθει επιτέλους η ευλογημένη εκείνη η ώρα να ασχοληθούμε με το μέλλον που είναι ο Γιώργος! Που σημαίνει ότι όσο ζοφερό παρελθόν μας άφησε για κληρονομιά άλλο τόσο ζοφερό μέλλον μας περιμένει σαν ελπίδα για το αύριο που θα μας (ξανα)φέρει ο ερχομός του! Πόσο "πυροβολημένος" εγκέφαλος πρέπει νάναι κάποιος για να νοσταλγεί αυτό που θα όφειλε να φοβάται σαν το χειρότερο εφιάλτη του;(οκ, παίζουν και οι καλοπληρωμένες καραμούζες του επικοινωνιακού συστήματος του Γιωργάκη αλλά εγώ για τυχόν άλλους μιλάω-αν όντως υπάρχουν).

   Διαγραφή
  2. ΟΚ εντάξει να φύγει ο Βενιζέλος να έρθει ποιός; Ξανά ο Γιώργαρος να προσφέρει τί, ακόμα δέν έχεις καταλάβει οτι είναι ο πιό μισητός με μεγάλη διαφορά απο τον δεύτερο πολιτικός στον λαό λόγω της πολιτικής του; Βρείτε μας πρώτα έναν διάδοχο της προκοπής και μετά θα ασχοληθούμε άν χρειαστεί με την ανατροπή του Βενιζέλου.

   Διαγραφή
  3. Αν σας εκφράζει τόσο ο Βενιζέλος τότε κρατήστε τον. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα αγαπητοί μου.

   Εγώ αν και "πυροβολημένος εγκέφαλος" μπορώ ακόμα και βλέπω.
   Βλέπω λοιπόν ότι μετά από Ζάπειο 1,2,3 και τόνους σοσιαλιστικής αντίδρασης στο Πασοκ εναντίον των μέτρων του μνημονίου-2, να έρχονται Σαμαράς και Βενιζέλος και να το εφαρμόζουν κατά γράμμα!!!

   Α!!! βέβαια υπήρξε και πρόοδος, πάει ο νόμος για τα ΑΕΙ και κάνουμε σιγά σιγά και την Διαύγεια κουρελόχαρτο.

   -Ανώνυμος 5:59 μ.μ.-

   Διαγραφή
  4. 5:59
   Εντάξει το εφαρμόζουν κατά γράμμα Σαμαράς και Βενιζέλος το μνημόνιο - 2 συμφωνώ και επαυξάνω αλλά μήπως γίνεται αυτό γιατί δέν μπορούν να κάνουν διαφορετικά; Κορόιδευαν και αυτοί εντάξει κανείς δέν είναι τέλειος όλοι οι πολιτικοί απατεώνες είναι αλλά άλλος ήταν αυτός που έχει υπογράψει τα μέτρα εξαναγκάζοντας με το μαχαίρι στο λαιμό όλους τους διαδόχους του να τα εφαρμόσουν.

   Διαγραφή
 3. Φυσικά τα ΜΜΕ ασχολούνται με αυτό :
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=471402
  "Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου είχε τρεις ειδικούς συμβούλους με ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΜΙΚΤΕΣ μηνιαίες αποδοχές 3.524 ευρώ." ... " Το ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ποσό εμφανίζονται να έλαβαν τον Δεκέμβριο του 2010 οι 19 ειδικοί σύμβουλοι που απασχολούσε τότε ο κ. Παπανδρέου, οι οποίοι ελάμβαναν συνολικά 52.782 ευρώ."
  Μιλάμε για το αστρονομικό ποσό των 52.782 ευρώ / 19 ειδικούς σύμβουλους = 2.778 ευρώ το μήνα μικτά.

  Σιγά μην ασχοληθούν με τα 7.000.000 ή τα ψιλοέξοδα κίνησης, αφού τα στελέχη - συνεργάτες της επιτροπής έχουν πολύ σημαντική δουλειά να χαρίσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άκου λέει δεν υπάρχει κανείς να αντικαταστήσει τον Βενιζέλο.
  Ας αρχίσουμε το παιχνιδάκι Κολοκυθιά.
  Θα μπορούσε να είναι ο Αλ. Παπαδόπουλος·τι δεν είναι ρήτορας;λόγια θέλουμε ή πράξεις;εντάξει δεν έχει glamour,αλλά μήπως έχει ο Βενιζέλος;
  Θα μπορούσε να είναι ο Φλωρίδης· δεν είναι τόσο δολοπλόκος;δεν πειράζει δεν χρειαζόμαστε δολοπλοκίες και βυζαντινισμούς·εντάξει αλλά δεν τον υποστηρίζουν οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα.συμβαδίζουν ομως αυτά με τα λαϊκά συμφέροντα;
  Το παχνίδι μπορεί να συνεχιστεί,βάλτε και εσείς ονόματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ 9:58μμ Πάση θυσία να πέσει ο Βενιζέλος ε; Ώστε είναι τόσο χειρότερος από όλους τους έλληνες πολιτικούς ώστε πρέπει το δίχως άλλο να πέσει ε; Τόσο πολύ, ώστε να καλούμε ακόμη και ανθρώπους με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό που- γνωρίζω βάσιμα-δεν θάθελε ποτέ να αναλάβει τόσο ψυχικά και σωματικά πιεστικούς ρόλους. Ακούω -μάλλον διαβάζω- εδώ μέσα καμιά φορά μερικούς γιωργοπαπανδρεϊκούς να μιλάνε για μένος κατά του ηγέτη τους-του Παπανδρέου που όλοι ξέρουμε-ακόμη και τα οικόσιτα μας!-ποιος ειναι και ποιες ικανότητες έχει-χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει. Μα αν υπάρχει αληθινό μένος εγώ βλέπω ότι είναι αυτό το αντιβενιζελικό. Και την ποιότητα και την ψυχική ρίζα αυτού του μένους την αναγνωρίζω κάποια εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά: ΦΘΟΝΟΣ! Το ταλέντο γεννά πάντα φθόνο σ'αυτούς που μειονεκτούν-και φυσικά και σ' αυτούς που τους υπηρετούν.

   Διαγραφή
  2. Κα το ταλέντο του Μπένι ποιο είπαμε ότι είναι;;; (εκτός από το να μιλάει πολύ και γρήγορα χωρίς να λέει απολύτως τίποτα εκτός από "εγώ, εγώ, δοξάστε με";)

   Διαγραφή
 5. @8:29 μ.μ.
  Τα επιχειρήματα αυτά -σωστά μεν- δεν έχουν πλέον καμία σημασία.
  Κάποιοι εσκεμένα προσπαθούν να διατηρούν στην επικαιρότητα την καραμέλα εναντίον του Παπανδρέου.

  Λύσσαξαν Σαμαράς και Βενιζέλος, ο ένας για εκλογές και ο άλλος για την αρχηγία, και διέλυσαν τα κομματά τους. Αποτελούν τρανό παράδειγμα ανορθολογικής στρατηγικής. Ο Παπαδήμος θα τους έκανε τσάμπα όλη την "δουλειά".

  Αυτό που κατάφεραν τελικά είναι να εγκλωβιστούν και οι δύο στην αλήθεια της πραγματικότητας που εξ' αρχής ήταν είτε μνημόνιο-2 είτε δραχμή.

  Το δίλημα αυτό δεν μπορούν να το διαχειριστούν και αργά ή γρήγορα θα το πληρώσουν. Όλη η ευθύνη είναι πλέον στα δικά τους χέρια. Όσο και να πάνε να τα φορτώσουν σε άλλους, σε αυτούς τελικά θα πέσει ο πέλεκις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή