Η συντηρητική αλληλεγγύη είναι πάλι εδώ

9.10.12

Στις 20 Ιουλίου του 2007 η Καγκελάριος Μερκελ επισκέπτεται την Αθηνα και συναντά τον "'σύντροφο" της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Οι δηλώσεις της στάζουν μέλι για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.


Λίγο καιρό μετά, η συντηρητικοκρατουμενη ΕΕ αποφασίζει, χαρακτηρίζοντας αξιόπιστα τα στοιχεία που της παραθέτει η ελληνική κυβέρνηση, να βγάλει την Ελλάδα από τη...


...διαδικασία της επιτήρησης, καθώς το έλλειμμα έμοιαζε να είχε πέσει κάτω από το 3%. Πολύ αργότερα, η ίδια η ΕΕ θα παραδεχθεί ότι το πραγματικό έλλειμμα του 2007 ήταν μεγαλύτερο από 6,5% του ΑΕΠ!

Βγάζοντας την Ελλάδα απο τη διαδικασία της επιτήρησης, οι συντηρητικοί φίλοι του Νέρωνα Καραμανλή του παρέχουν ένα ιδανικό περιβάλλον για να προκηρύξει εκλογές "καβάλα στο άλογο". Στο διάγγελμα προκήρυξης των εκλογών του 2007, ο τότε πρωθυπουργός θα δηλώσει ότι «η Χώρα απέκτησε υγιή δημόσια οικονομικά», μια ατάκα που θα αποδειχθεί κωμικά ιστορική.

Μετά την προκήρυξη των εκλογών, ο κρατικός μηχανισμός καταρρέει και η χώρα παραδίδεται στην πύρινη κόλαση των πυρκαγιών της Ηλείας και της Αχαΐας. Στα δύσκολα, η συντηρητική Ευρώπη δεν θα αφήσει τον "βολικό" Καραμανλή μόνο. Ο περίφημος Μπαρόζο φτάνει στην Ελλάδα και κάνει βόλτες με το ελικόπτερο πάνω από τα καμμένα.

Συνοψίζοντας, το συντηρητικό κατεστημένο της Ε.Ε που τα τελευταία δυο χρόνια μας κουνάει με εμπάθεια το δάχτυλο, έβαλε κι αυτό την υπογραφή του στην καταστροφή της Ελλάδας από τη μοιραία κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Οι άνθρωποι που αποδέχονταν οποιαδήποτε παραμύθι του σέρβιραν Καραμανλής κι Αλογοσκούφης, ήταν οι ίδιοι που πέρασαν από...βασανιστήρια τους διαδόχους τους, οι οποίοι απλώς προσπάθησαν για περίπου δυο χρόνια να μαζέψουν τα σπασμένα και να προστατεύσουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Σήμερα, Μέρκελ και Σαμαράς θα αλληλοσυγχαίρονται μεταξύ τους με ύφος εθνοσωτήρων. Η συντηρητική αλληλεγγύη είναι πάλι εδώ...